Učiteljski fakultet u Užicu Univerziteta u Kragujevcu krajem prošle godine promenio je naziv u Pedagoški čime su se stvorili preduslovi za dalji razvoj i akreditovanje novih smerova.

Prof.dr Snežana Marinković, dekan  navodi da će na svečanoj akademiji biti uručene plakete  piscu Ljubivoju Ršumoviću, prof.dr Danici Grujičić, neurohirurgu i humanisti Arno Gujonu. Oni su u  proteklom periodu svoj rad predstavili studentima, profesorima i građanima Užica.

Profesor dr Snežana Marinković, dekan
Marijana Selaković, predsednica Studentskog parlamenta

 

 

 

 

 

 

U okviru proslave publika će  moći da poseti i izložbu akademskog slikara i vajara Milana Tucovića. A za studente i učenike srednjih škola  glumac Branislav Trifunović održaće tribinu „U susret dobroti“.

Predsednik  Studentskog parlamenta Marijana Selaković  istakla je da prvi put studenti iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine biće gosti  kolegama sa Pedagoškog fakulteta.

Program obeležavanja jubileja nastavlja se i u aprilu kada će biti održano književno veče posvećeno publicisti Radovanu Popoviću koje će voditi prof.dr Gojko Tešić.

U aprilu će u Beču  oko 90 studenata izvesti svoju predstavu Vaskrsni Srbijo koju je već imala priliku da vidi publika u Užicu i Banja Luci.

- Advertisement -