Iz budžeta Vlade Pribojci rekonstruišu dve ulice, vodovod u naselju Miškovac, a ovu opštinu je posetio ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i razgovarao sa predsednikom opštine Lazarom Rvovićem. Prethodna dva dana ministar je boravio u opštinama Prijepolje i Nova Varoš.

U toku je rekonstrukcija dela ulice koja uključuje zamenu vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukciju ulične rasvete, kolovoza i trotoara. Radove je obišao resorni ministar Edin Đerlek i tom prilikom razgovarao sa predsednikom opštine Lazarom Rvovićem o narednim ulaganjima u komunalnu i putnu infrastrukturu u ovom mestu.

„Srećan sam što privodimo kraju radove u Ulici 12. januar koja je veoma važna za sve građane, ali i one koji posećuju Priboj. Osim što se u njoj nalaze kulturno-istorijske ustanove, radovi su važni i za meštane koji žive u ovoj ulici ali i za preduzetničke radnje koje se ovde nalaze. Želimo i dalje da ulažemo u Priboj.

Ministar Edin Đerlek obilazi radove u Priboju

Opština je konkurisala sa novim projektom, a to je Ulica Radenka Karadžića, potom vodovod u naselju Miškovac, a uz to ćemo raditi još nekoliko ulica u Starom i Novom Priboju. Za ove projekte iz budžeta Vlade i Ministarstva biće izdvojeno oko 40 miliona dinara“, izjavio je ministar Đerlek prilikom posete Priboju, dodavši da jedan od osnovnih činilaca ravnomernog regionalnog razvoja jesu kadrovi kako bi se redovno i blagovremeno apliciralo sa kvalitetnim razvojnim projektima koje podržava Ministarstvo.

Ove godine iz budžeta Republike Srbije opredeljeno je 315 miliona dinara za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja u Srbiji. Sredstva su namenjena za projekte iz oblasti poslovne infrastrukture, potom komunalne, putne i socijalne infrastrukture. Opštine iz Srbije imale su priliku da konkurišu za ova sredstva putem Javnog poziva koji je raspisan u februaru i danas ističe.

„Sa Ministarstvom i ministrom Đerlekom imamo odličnu saradnju i ono što dogovorimo to se uradi. Imali smo kašnjenja sa naše strane na ovom projektu koja su opravdana ali ga privodimo kraju, i na zadovoljstvo građana slede i novi projekti koji se tiču kanalizacione mreže kao i saobraćajnica u našoj opštini koje će podržati Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj“, rekao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, navedeno je u saopštenju iz kabineta ministra, koji su nam prosledili i fotografije.

Pored posete Priboju ministar Đerlek je posetio juče, 14. marta, Prijepolje, a dan ranije boravio je u opštini Nova Naroš i razgovarao sa rukovodstvima ove dve opštine.

Iz današnje posete ministra Đerleka pribojskoj opštini

Iz budžeta Vlade

Za infrastrukturu u Prijepolju više od 60 miliona dinara

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je Prijepolje povodom projekata koje je Ministarstvo do sada podržalo u ovoj opštini sa 18,43 miliona dinara. On se sastao sa predsednikom opštine Dragom Popadićem sa kojim je razgovarao o daljim ulaganjima i novom projektu koji će sufinansirati u ovoj opštini.

U toku je realizacija dva projekta i to su unapređenje komunalne infrastrukture u naselju Ravne čiji se završetak očekuje za mesec dana i izrada projektno tehničke dokumentacije za Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Brodarevu. Treći projekat za program razvoja turizma Opštine Prijepolje je realizovan.

Za Novu Varoš u ovoj godini oko 20 miliona dinara

Ministar Đerlek je posetio Novu Varoš povodom završenih projekata koje je Ministarstvo do sada podržalo u ovoj opštini sa 4,9 miliona dinara. On se sastao sa predsednikom opštine Radosavom Vasiljevićem sa kojim je razgovarao o daljim ulaganjima u ovoj opštini.

Autor fotografija u tekstu: Miloš Perić

Pogledajte i druge tekstove iz oblasti društvaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -