Potvrđeno 10 novoobolelih, pet iz Užica

U protekla 24 časa na području Zlatiborskog okruga, potvrđeno je još deset novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19: 5 iz Užica, 2 iz Čajetine i po jedan iz Nove Varoši, Sjenice i Prijepolja.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđen 381 slučaj infekcije novim korona virusom (COVID-19).

Do sada je ukupno u opštinam Okruga preminulo 17 ljudi.

Obaveštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

– U skladu sa novonastalom situacijom oko širenja COVIDA 19 i povećanja broja zaraženih na području grada Užica , Gradski štab za vanredne situacije  zasedaće u toku dana i usaglasiti mere sa merama  Kriznog štaba Republike Srbije koji  zaseda u 10,00 časova, sa ciljem da se preduprede novi slučajevi zaražavanja. O usvojenim merama javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Apelujemo na građane da se odgovorno odnose prema svom zdravlju i zdravlju ljudi sa kojima su u kontaktu i poštuju propisane mere,- navode iz Gradskog štaba za vanredne situacije, koji će po završetku sednice saopštiti odluku da li se uvodi vanredna situacija i koje nove mere građanima preporučuju za suzbijanje širenja virusa COVID-19.     

Podsećamo, prethodnog dana na području Zlatiborskog okruga potvrđen je 71 novi slučaj pozitivan na virus COVID-19, od kojih su 47 iz Užica, 9 iz Čajetine, 5 iz Prijepolja… U Srbiji juče koronavirusom zaražene još 254 osobe, a od COVID – 19 preminulo troje ljudi.

U međuvremenu je Krizni štab na današnjoj sednici predložio nove mere u cilju borbe protiv epidemije koronavirusa. Prema informacijama koje prenose beogradski mediji, nove mere koje će Krizni štab preporučiti Vladi Srbije podrazumevaće nošenje maski u gradskom prevozu, ali i u zatvorenim prostorima.

A u Užicu su danas, u 14 i 45 časova, nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije u Svečanoj sali Gradske kuće, planirane izjave za medije.

- Advertisement -