Dan žalosti u ponedeljak u Užicu, a na osnovu odluke gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević, zbog smrti četvorice mladih Užičana u teškoj saobraaćajnoj nesreći koja se dogodila u Surduku, na putu Užice Zlatibor. Najmađi nastradali imao je 19, a najstariji 27 godina.

„Odlukom gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević ponedeljak, 12. septembar 2022. godine je proglašen za dan žalosti na teritoriji grada Užica, povodom smrti četvorice mladih Užičana, koji su život izgubili u teškoj saobraćajnoj nezgodi na Zlatiborskom putu“, navedeno je u odluci.

Teška saobraćajna nesreća, u kojoj su život izgubila četiri mladića iz Užica, dogodila se rano jutros, posle 05:00 časova, na magistralnom putu Užice – Zlatibor, na deonici sa tri kolovozne trake, kod kamenoloma Surduk, na par kilometara od Užica.

Najmlađi nastradali u teškoj saobraćajnoj nesreći imao je samo 19 godina, a najstariji 27 godina.

Na licu mesta su poginuli: Vladimir M. (27),  Stefan Dž. (21) i  Uroš D. (22), dok je Nikola D. (19) preminuo od zadobijenih povreda u užičkoj bolnici.

Automobil „bmw X5“, slovenačkih tablica sa oznakama Kopra, kojim je, najverovatnije, upravljao Vladimir M., kako saznaje list „Danas“,  iz još uvek neutvrđenih razloga, prešao dve kolovozne trake i udario u betonske štitnike.

Po saznanjima „Blica“ „do udesa je najverovatnije došlo kada je džip koji se kretao iz pravca Užica prema Zlatiboru posle izlaska iz jedne pravine kod kamenoloma Surduk, prešao, iz još neutrvrđenih razloga, preko tri kolovozune trake, udario u betonski odbojnik, nastavio da se kreće „češući“ stenu i ivičnjak, a zatim se vratio u desnu kolovoznu traku preko koje je preleteo i udario u metalnu bankinu.“

Nakon toga, vozilo je nastavio kretanje nekoliko metara i udario u stenu pored puta, a potom se prevrnuo na krov.

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete pogledati na Užicemedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom septembra možete pogledati OVDE.

- Advertisement -