Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije u više odvojenih akcija uhapsili su pet osoba, dok su protiv još 48 osoba podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Oni se sumnjiče da su izvršili više krivičnih dela kojim su oštetili budžet Republike Srbije, pravna i fizička lica u ukupnom iznosu od 1,7 miliona evra.

Krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, podneli su krivičnu prijavu protiv četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Sumnja se da su odgovorno lica Mesne zajednice Alin Potok i republički rudarski inspektor Ministarstva rudarstva i energetike, Odeljenje geološke i rudarske inspekcije omogućili dvojici odgovornih lica preduzeća „PRFL agregati“ iz Branežaca nelegalnu eksploataciju mineralnih sirovina na teritoriji katastarske opštine Alin Potok, koju su oni potom prodavali pravnim i fizičkim licima.

Na ovaj način su, kako se sumnja, ostvarili imovinsku korist od 274.947 dinara.

- Advertisement -