Buč Kesidi – pančevački alternativni pop-rock sastav održaće prvi samostalni koncert u Užicu, u bašti Gradskog kulturnog centra. 

Pored stvari sa novog albuma koji je u pripremi, publika u GKC-u će imati prilike da uživo čuje i neke od njihovih najprepoznatljivijih hitova.

O benduBuč Kesidi

„Buč Kesidi“ je, kako sami kažu, „levoruki disko pop-rok elektro boj bend duo“ iz Pančeva. Čine ga prijatelji iz srednje škole Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), koji zajedno sviraju od 2013. godine. Početak uspeha benda vezuje se za 2016. godinu kada izbacuju prvi studijski album „Posesivno-ospulsivni hospul“.


Dve godine nakon toga, 2018. počinju da rade na novom albumu, na kom isprobavaju novi zvuk uz pomoć sintisajzera i semplova. Krajem 2018. godine izlazi singl „Nema ljubavi u klubu“, koji vrlo brzo postaje hit. Upravo on je bio prelomna tačka u karijeri benda. Tokom 2019. godine objavili su još tri singla i spota – „Đuskanje ne pomaže“, „TIHO“ i „Subota“, da bi krajem godine izašao i album „Euforija“.


Bend je dostigao regionalu popularnost, o čemu svedoče milionski pregledi na YouTube-u, posećeni koncerti, kao i nagrade za koje su nominovani i koje su osvojili. Neke od njih su nominacija IMPALE za Evropski nezavisni album godine, GODUM nagrada za najbolje mlade snage 2020, 2020 MAC Awards – Alternativna pop numera godine (za Nema ljubavi u klubu), ELLE Style Awards 2020 – Up-And-Coming Artist nagrada, RUNDA nagrada 2020 – Najbolja pesma (za singl Nedelja ujutru), Adria Muzzik Video Awards – Najbolji video (za spot za pesmu TIHO).


Na jesen 2020. godine objavili su vinil albuma „Euforija“. Limitirana serija od petsto crvenih ploča rasprodata je za nekoliko dana.

„Buč Kesidi“  je prošle godine nastupio na gotovo svim najbitnijim domaćim festivalima a kruna sezone su svakako koncert kod Pobednika u Beogradu i pet uzastopnih rasprodatih koncerata u Zagrebu.

Bend je prošle godine publici predstavio i film Euforija uživo koji je prikazan u bioskopima širom regiona.

Koncert je na programu u četvrtak, 12.maja, sa početkom od 20 časova, cena ulaznice u pretprodaji je 800 dinara i može se nabaviti u klubu GKC-a. Na dan koncerta cena ulaznice biće 1.000 dinara.

Bašta GKC (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom maja možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom maja možete pogledati OVDE.

- Advertisement -