Dejan Nikolić je najpre zahvalio Užičanima što ima privilegiju da 9. maja na Dan pobede govori u gradu ljudi čiji su preci kao i oni danas uvek znali da u sebi nose slobodu i da iza ove reči uvek stoje ogromne žrtve i stradanja.

– Evropa znači obrazovanje posle čega mlad čovek može da planira posao, porodicu i budućnost u svojoj zemlji. Za mene Evropa u Srbiji znači da policija garantuje bezbednost svima i da se zaštitimo od huligana koji stave svinjsku glavu na haubu kao znak upozorenja . Za mene Evropa u Srbiji znači fer, demokratske i poštene izbore koje smo zaboravili. Evropa u Srbiji znači javni sevis i zaista pravo da znamo sve, a ne ono što oni žele da mi znamo i zato nećemo da stanemo i zato je ova borba važna,- poručio je Nikolić.

On je rekao da su građani posle dve decenije ponovo na trgovina kao što je i on bio na ulicama kao student.

Zbog toga što građani razmišljaju slobodno na ulici se suočavaju sa nabildovanim licem vlasti koja u ruci drži metalnu šipku. Hajde da se rešimo ove društvene anomalije da za dvadeset godina neki novi klinci na trgu ne bi stajali i protestovali i govorili kako mi za njih nismo uspeli,– rekao je Nikolić i pozvao okupljene Užičane na uspeh u zajedničkom poduhvatu svaranja normalne Srbije.

Dejan Nikolić, na protestnom skupu u Užicu

Kampanju „Budućnost Srbije“ označio je farsom jer nema normalne budućnosti  dok vlast u ucenjuje i preti zato što je neko ustao u odbranu sopstvenog dostojanstva tražeći normalan život.

Dok god se građanima soli pamet o boljem životu u trenutku kada radnici gledaju kako da mesec ima manje dana i da prvi stigne deset dana ranije kako bi mogli da prežive od svoje plate nema normalne budućnosti. Nenormalno je da Vlada nekim mladim ljudima bude majka, a drugima koji razmišljaju svojom glavom maćeha gurajući ih u zagrljaj Austriji, Nemačkoj, Kanadi, Americi – rekao je poslanik DS-a.

Manji incident na užičkom protestu

Njegove reči propraćene praćene aplauzom prekinuo je jedan građanin koji je krenuo ka Nikoliću stepeništem na platou ispred Gradske skupštine obraćajući mu se pogrdno rečima „majmune, skloni se odatle“. Usledilo je komešanje i smirivanje tenzija i Nikolićevim rečima „bez incidenata molim vas“.

Građani su zviždicima i povicima negodovanja naterali osobu koja je izazvala incident na povlačenje, a na uvredu poslanik Nikolić je reagovao rečima upućenim ovoj osobi „borićemo se i za vaše pravo da slobodno kažete šta mislite.“

Protestna šetnja u Užicu protekla je mirno, a novi 17 protest „Jedan od pet miliona“ zakazan je za sedam dana ispred Gradske skupštine sa početko u 20,00 časova. 

- Advertisement -