Jednom od najfrekventnijih deonica magistralnog puta ka Crnoj Gori i Republici Srpskoj, kojom u sezoni dnevno prođe i više od 10 hiljada vozila, ponovo se putuje bez zastoja, naizmeničnog propuštanja i čekanja. Pedesetak kilometara dugom deonicom rekonstruisanog puta, sada se stiže lakše, brže i pre svega bezbednije.

Obnovljeni su tuneli, mostovi, izgrađeni potporni zidovi, popravljen kolovoz, a saobraćaj nije prekidan. Vrednost radova koje su iz kredita Svetske banke finansirali „Putevi Srbije“ je gotovo 2,6 milijardi dinara.

Na deonici puta između Ovčar Banje i Užica, rekonstruisano je 14 mostova i tunel. Izgrađeno je i uređeno više potpornih zidova, kosina i useka, zamenjen asfalt i ojačan kolovoz. I kraća, izuzetno zahtevna deonica od Užica do Sušice, sada je potpuno obnovljena.

– Urađena je rekonstrukcija sedam mostova od kojih su najveći izazov predstavljali mostovi Sušica i Krivaja iz razloga što su stubovi tih mostova po 40 metara. Radili smo visećim skelama ne bi li što pre završili jer su najveći zastoji u bili baš na tim mostovima -, izjavio je za RTS Slobodan Božović, tehnički direktor preduzeća „Putevi Užice“.

Na delu puta urađena je rasveta, sistem za prečišćavanje otpadnih voda sa kolovoza, na Sušici je srušen stari i na njegovom mestu urađen potpuno novi, 60-ak centimetara viši i nešto širi nadvožnjak od predhodnog.

U aprilu 2019. godine počela je rekonstrukcija magistralnog puta od Užica prema Zlatiboru i tada je rečeno da će radovi trajati 15 meseci.

- Advertisement -