Danas su počeli pripremni radovi na izgradnji početne stanice „Gold gondole“ koji uključuju uređenje terena, ograđivanje lokacije i postavljanje kontejnera za kancelarijski i magacinski prostor. Konzorcijum izvođača radova, na čelu sa kompanijom „Jedinstvo“ započeće prve betonske radove u aprilu, kada će se obeležiti i zvaničan početak gradnje početne stanice, čija je vrednost preko 28 miliona dinara, navedeno je u saopštenju JP „Gold gondole“.
– Uporedo sa početkom radova na izgradnji početne stanice Gondole, za koju je građevinska dozvola dobijena 27. februara, u skladištu u Braneškom polju biće urađeno i izdvajanje opreme za ovu fazu gradnje, – kaže Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola“ Zlatibor i dodaje da očekuje da se ispoštuje planirana dinamika radova na početnoj stanici gondole, ali i da se nastavi sa radovima na podizanju stubova celom trasom gondole, s obzirom na to da su imovinski odnosi rešeni i da neće biti prepreka da se taj cilj ostvari.
Dugo smo čekali da krenu radovi od početka, kako i priliči jednom ovako velikom projektu, izvođači su spremni i samo zimski uslovi na terenu sprečavaju da se krene punom parom, – ističe Božanić i pojašnjava da je početna stanica konstrukcijski veoma slična završnoj stanici koja je locirana na vrhu Tornika, kao i da će pristupni putevi i blizina skladišta doprineti tome da radovi budu završeni u najkraćem roku.

- Advertisement -