ZBOG PORESKE UTAJE I PREPRODAJE GRAĐE Policija podnela krivične prijave

Utajom oštećen bužet Srbije za 1.050.000 dinara, a preprodajom građe "Srbija šume" za oko 6.700.000 dinara.

737

Užička policija u saradnji sa poreskom, podnela krivičnu prijavu protiv žene (48) iz Užica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela poreska utaja i falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je ona, od novembra  2013. do kraja 2015. godine, prikrivajući činjenicu da je njena firma, koja se bavila preradom drvne građe, ugašena u APR-u, angažovala tri osobe na poslovima rezanja građe, a isplaćivala ih u gotovom novcu, bez obračuna poreza i doprinosa.

Takođe, sumnja se da je do aprila 2016. godine u radne knjižice ovih osoba unosila neistinite podatke koje je overavala pečatom ugašene firme.

Ona je, kako se sumnja, na ovaj način oštetila budžet Republike Srbije za ukupno 1.050.000 dinara.

Preprodaja građe

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, podneli su krivične prijave protiv četiri radnika JP „Srbija šume“ u Užicu, starosti 56, 58, 38 i 59 godina, za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sumnja se da su trojica čuvara šuma, uz pomoć radnika knjigovodstva, u knjigovodstvene evidencije uneli manju količinu drvne građe, a deo odsečenih stabala zadržali za sebe i preprodali.

Oni su na ovaj način, kako se sumnja, oštetili „Srbija šume“ i firmu angažovanu na seči drveća za oko 6.700.000 dinara.

- Advertisement -