Kiša i nevreme u protekla dva dana pričinili su veliku štetu na području Zapadne Srbije. Vanredna situacija proglašena je u 10 opština zbog obilnih padavina.

Voda je u bujicama tekla ulicama, oštetila puteve, mostove, nosila vozila, plavila useve, u kosjerićkom kraju je stradala putna infrastruktura, u ivanjička sela u pomoć je stigla vojska, odesečena su domaćinstva u Ljigu.

Na teritoriji Grada Čačka još uvek je na snazi vanredna situacija proglašena posle nevremena u junu na području 28 mesnih zajednica, koje su obuhvaćene i novim nepogodama.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, zajedno sa timovima civilne zaštite su na terenu i prate situaciju, kako bi po potrebi odmah delovali.

Svi timovi Sektora za vanredne situacije MUP-a su na terenu i u pripravnosti, a vanredna situacija je trenutno na snazi u Čačku i još devet opština, izjavio je za RTS pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić.

– Pripadnici Sektora za vanredne situacije, zajedno sa timovima civilne zastite, su na terenu i pratićemo situaciju u toku noći, kako bi po potrebi odmah delovali, – kaže Marić.

Podsetio je da su tokom prošle noći najavljene padavine najviše problema napravile u Aranđelovcu, gde je evakuisano pet osoba, dok je u ostalim mestima bilo oštećenja infrastrukture, odnosno puteva, mostova i prilaznih saobraćajnica.

-Istakao bih da nije bilo povređenih, kao i da u ovom trenutku nema ugroženih, – kaže Marić.

Prema najavama prognostičara lepše vreme očekuje nas od srede.

- Advertisement -