Do 15. jula građani, pravna lica i preduzetnici mogu prijaviti štetu koju su 13. juna pretrpeli od elementarne nepogode, saopšteno je iz Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Grada Užica.

Pravo na pomoć zbog pretrpljene štete utvrđuje na osnovu Zakona o obnovi nakon elementarne i druge nepogode i u skladu sa odgovarajućim uredbama Vlade Republike Srbije imaju građani, pravna lica i preduzetnici koji su pretrpeli štetu od elementarne nepogode 13. juna.

Prijave se podnose u pisanoj formi i dostavljaju se poštom ili se neposredno predaju na pisarnici Gradske uprave u Užicu.

 

Dodatne informacije u vezi sa prijavom štete mogu se dobiti u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove i komunalnu policiju grada Užica, ul. Vukole Dabića 1-3 ili u mesnoj zajednici, navedeno je u obaveštenju koje je potpisao načelnik Gradske uprave Zoran Militarov.

Podsećamo,13. juna jako nevreme praćeno kišom i gradom pogodilo je Užice, padavine su prouzrokovale stvaranje bujica i poplava u objektima, naneta je šteta poljoprivrednim kulturama, oštećene su mnoge saobraćajnice.

Foto: Iz arhive Uzicemedia

- Advertisement -