Tokom dana u većem delu zemlje kiša, pa se očekuje poledica i led. Meteorolozi zbog toga savetuju dodatni oprez u saobraćaju, a Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje zbog ledene kiše.

Prema najavama prognostičara do kraja nedelje biće oblačno, toplije, uz povremeno jak vetar. Sunca će biti u petak, a za vikend sledi nagli skok temperature – u subotu 14 stepeni Celzijusovih. Predviđaju se i padavine, kiša, susnežica i sneg, ali u neuporedivo manjim količinama nego što je to bilo prethodnih dana.

Po danima to izgleda ovako:

Večeras se očekuje slabljenje jakog vetra koji od jutros duva u čitavoj Srbiji, kaže Đorđe Đurić, meteorolog iz “Weather2Umbrella”.

U utorak će u čitavoj zemlji biti oblačno i povremeno će padati kiša. Na severu i zapadu Srbije progozirani su susnežica i sneg. Na planinama sneg. Istovremeno, visina snežnog pokrivača nigde se neće povećavati jer su temeprature u plusu i duvaće severozapadni vetar. On će biti slab do umereni, a maksimalne dnevne temeprature će biti od 1 stepen na severozapadu do 9 na jugoistoku Srbije,- navodi Đurić.

Prema njegovim rečima, u sredu će čitav dan biti oblačno i tmurno.

Ponegde će biti magle. Na jugoistoku Srbije biće uslova za slabe padavine – kišu, susnežicu i sneg. Maksimalne temperature biće od 2 do 6 stepeni, – kaže on.

Četvrtak će biti sličan kao i sreda.

Biće oblačno tokom čitavog dana. Uglavnom će biti bez padavina koje su moguće tek ponegde, ali vrlo slabe. Najviše dnevne temperature biće od 2. do 6 stepeni.

Za promenu, u petak će biti uglavnom suvo, a očekuju se i sunčani periodi.

Razlika u odnosu na prethodna dva dana biće ta što će ponovo vetar biti u pojačanju i to jugositočni. U košavskom području i planinama biće jak, povremeno sa olujnim udarima. Temperature će, sa druge strane, biti u porastu za stepen do dva – od 4 do 8 stepeni,- prognozira on.

Za vikend nas očekuje osetno toplije u odnosu na čitavu ovu nedelju.

U subotu ponovo sledi naoblačenje. Na severu i zapadu zemlje biće uslova za slabu kišu. U svim ostalim krajevima biće suvo. Košava će duvati tokom prepodneva, dok će do kraja dana ona slabiti. Maksimalne temeperature u subotu biće od 8 do 14 stepeni, – najavljuje Đurić i dodaje da drugog dana vikenda sledi još jače naoblačenje koje će stići sa sverozapada pa će tokom dana i noći zahvatiti celu Srbiju i doneti kišu.

Prema dugoročnoj prognozi, u februaru se ne očekuju jaki mrazevi, do -5 stepeni, a dnevne temperature biće u plusu.

- Advertisement -