U kompleksu nekadašnje kasarne u Krčagovu izvode se radovi  na rekonstrukciji objekta za budući inovacioni startap centar. Rok za završetak je 75 dana a sredstva u iznosu od 46 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj a dodatnih pet miliona Grad Užice. Po 20 miliona dinara biće uloženo u rekonstrukciju i opremu, a  šest miliona za prvu godinu funkcionisanja i pet miliona za nameštaj.

Na površini od 422 metra kvadratna formira se moderan prostor za prezentacije, rad početničkih startap kompanija i dodatne sadržaje. Konkretno po rečima gradonačelnika Tihomira Petkovića „startap centar će funkcionisati tako što će  Regionalna razvojna agencija i Grad Užice ponuditi dobre uslove početničkim kompanijama. Cilj je da rade u ovom prostoru biznise koji su traženi u Evropi i svetu“.

Koncept prostora je formiran da stvori mogućnost za što veći broj zainteresovanih korisnika da svoje poslovne aktivnosti  sprovode u startap centru, rekao je Nemanja Nešić, pomoćnik gradonačelnika.

Nikola Maksimović, direktor JP Užice razvoj naveo je da projektom renostrukcije biće zamenjeni podovi,instalacije,stolarija, grejanje, podovi, spušteni plafoni, a biće urađena i ventilacija i klimatizacija.

Projektom je predviđena konferencijska sala i  posebno dve prostorije za rad na računarima. Sredstvima koje smo dobili od ministarstva biće obezbeđena moderna i kvalitetna oprema uz mogućnost da se širi biznis,- dodao je Maksimović.

Izvođači radova su MACCINA SECURITY iz Beograda i IDING Užice.

- Advertisement -