Na sastanaku sa rukovodstvom „Srbijavoda“ dogovorena je saradnja oko uređenja delova toka Đetinje, a sredstva u iznosu od 15 miliona dinara dobijena od JVP „Srbijavode“ biće utrošena za sanaciju korita reke od Gradske plaže do Velikog parka. Prema rečima gradonačelnice Užice, dr Jelene Raković Radivojević, radovi će početi kada vremenski uslovi dozvole.

Dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

– Prošle nedelje održan je konstruktivan radni sastanak u JVP „Srbijavode“ gde smo se dogovorili o daljoj saradnji odnosno inteziviranju saradnje između grada Užica i JVP „Srbijavode“. Dogovorili smo da predstavnici Srbijavoda dođu u grad Užice i da potpišemo ugovor o poslovno tehničkoj saradnji vezano za uređenje toka reke Đetinje, odnosno projektne dokumentacije. To znači da će zajedno Grad i JVP „Srbijavode“ uraditi idejno rešenje, a nakon završetka dokumentacije koja je neophodna za izradu projekta, krenuće se u realizaciju, – istakla je gradonačelnica Užica, dodajući da se razgovaralo u uređenju Koštičkog i Gluvaćkog potoka.

– Ugovor o tehničkoj saradnji između Grada Užica i JVP „Srbijavode“ predviđa i izradu projektno tehničke dokumentacije za kompletnu izradu obaloutvrde od Turice do Volujačkog potoka čime bi se rešio problem plavljenja u delu Turice, kaže – Nikola Maksimović direktor JP „Užice razvoj“ i dodaje da je procenjena vrednost projekta oko 5 miliona dinara, dok je vrednost radova više od dva miliona evra.

Saradnja sa JVP „Srbijavode“, mogla bi doprineti i zajedničkom ulaganju u rekonstrukciju čeličnih ustava na Gradskoj plaži, radovima vrednim oko 40 miliona dinara. Sve ovo veoma je značajno, posebno ako se zna da nekoliko godina unazad nije bilo značajnijih ulaganja od strane „Srbijavoda“, navedeno je na gradskom sajtu.

Reka Đetinja (Foto: Užicemedia)

Hroniku KOVID -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga, možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -