Do kraja dana prognostičari najavljuju pretežno sunčano i toplo, posle podne moguć lokalni razvoj oblačnosti retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 15 do 22 °S, najviša od 30 do 34 °S.

Što se tiče vikenda najavljeno je toplo sa mogućim padavinama u popodnevnim satima. U subotu sunčano i toplo, posle podne lokalni razvoj oblačnosti usloviće pojavu kratkotrajnih pljuskova i grmljavina nešto izraženijih nego prethodnog dana. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 22 °S, najviša od 30 do 34 °S.

U nedelju u većem delu zemlje pretežno sunčano i toplo. Naoblačenje koje će najpre zahvatiti severne i zapadne krajeve, tokom dana i noću proširiće se i na ostale, uslovljavajući osetni pad temperature i pljuskove sa grmljavinom. Lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode. Vetar slab i umeren, jugoistočni, tokom dana u pojačanju i skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 19 °S, najviša od 24°S na severozapadu do 30 °S na jugoistoku Srbije.

- Advertisement -