Vodovod Užice u saopštenju navodi da su prateći društvenu mrežu Facebook naišli na objave snimaka gde se tvrdi da su i neke druge vode neispravne, pojedine izvorske kao i voda iz sistema Rzav koji smabdeva Arilje, Požegu, Čačak, Gornji Milanovac.

U saopštenju se dalje kaže: „Uznemirenje javnosti je dostiglo takav nivo da su pojedini upravnici zgrada na viber grupe zgrade kačili snimke i sugerisali da se voda ne pije.

Ovim putem Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ po ko zna koji put obaveštava građane da je voda koju isporučuje JKP „Vodovod“ Užice potpuno ispravna i bezbedna za ljudsku upotrebu.Nije bilo,nema i neće biti nikakvih problema u vodosnabdevanju i nastavićemo da obezbeđujemo dovoljne količine zdrave i pitke vode svim građanima i privredi grada Užica.

Svakodnevne fizičkohemijske,mikrobiološke i biološke analize dokazuju isprevnost vode.

Ovog puta ističemo da ćemo u cilju zaštite poslovanja kao i sprečavanja širenja dezinformacija i uznemiravanja javnosti morati podneti krivične prijave protiv NN lica koja te snimke,lažne vesti i dezinformacije proizvode kao i NN lica koji te lažne vesti,dezinformacije i snimke šire. Krivične prijave biće podnete danas u toku dana.

Još jednom obaveštavamo da je voda koju isporučuje JKP“Vodovod“ Užice visokog kvaliteta. Isto tako apelujemo na građane da ne nasedaju na lažne vesti a ovim putem pozivam sve zainteresovane građane a i medije ukoliko žele mogu da se najave, da dođu, da posete fabriku i sami se uvere i vide najsavremenije tehnologije i najsavremeniji tehnološki proces prerade vode koji postoji u svetu,“ navedno je u saopštenju za medije JKP „Vodovod“ Užice.

Pogledajte i druge tekstove iz oblasti društvaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -