Deveta Vaskršnja akcija biće realizovana pod sloganom „Osmehom za slatke snove i zdravo odrastanje“. Glavni ciljevi akcije su opremanje Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Lane“ u Zvečanu rekvizitima za fizičke aktivnosti dece i opremanje porodilišta u Nišu, Užicu i Valjevu štep dekama za bebe. Za realizaciju ciljeva Vaskršnje akcije neophodno je najmanje 300. 000 dinara.

Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Lane“ u Zvečanu svakodnevno vodi brigu o 350 mališana na boravku. Trenutno, od rekvizita za fizičke aktivnosti poseduju jedino lopte i hulahope. S obzirom na trenutno stanje, pomoć u opremanju rekvizitima za fizičke aktivnosti dece (strunjače, sportske merdevine, balans grede, podesivi PVC poligon, bebi igralište…), kao i savremenim audio – vizuelnim sredstvima za rad (laptop računar, blutut zvučnici…) je izuzetno dobrodošla.

Kvalitetne štep deke greju novorođene bebe i omogućavaju im miran san. Poboljšanje uslova u porodilištima u Nišu, Užicu i Valjevu ima izuzetan značaj jer se u ovim zdravstvenim ustanovama godišnje rodi više od šest hiljada beba. Ove institucije su nam izrazile potrebu i za posteljinama, pelenama i benkicama, ali će nabavka istih zavisiti od uspešnosti naše akcije.

Fondacija „Osmeh na dar“ je prva studentska humanitarna fondacija, aktivna od 2006. godine, a zvanično osnovana 2009. godine. Osnovni ciljevi Fondacije su, pomoć socijalno i zdravstveno ugroženoj deci i deci sa posebnim potrebama u Srbiji, širenje svesti o socijalnim i zdravstvenim  uslovima, kao i unapređenje i promocija kulture i obrazovanja, u siromašnim i nerazvijenim oblastima širom Republike Srbije,sa posebnim osvrtom na Kosovo i Metohiju.

Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže u još jednoj humanoj misiji kako bismo našoj deci zajedno obezbedili lepše i zdravije detinjstvo, – navode iz Fondacije „Osmeh na dar“.

- Advertisement -