U saopštenju se navodi da je ta odluka doneta zbog neprohodnosti državnih, opštinskih i seoskih puteva usled obilnih snežnih padavina što je prouzrokovalo odsečenost domaćinstava, nemogućnost organizovanja nastave u seoskim školama i otežano snabdevanje električnom energijom.

Apeluje se na građane i vlasnike lokala da čiste sneg ispred svpjih radnji i domaćinstava, a na upravnike zgrada da organizuju čišćenje oko zgrada. Inspekcijske službe su na terenu i sprovode kpntrolu koja je i zakonska obaveza vlasnika lokala, domaćinstava i upravnika zgrada. Apeluje se na Savete Mesnih zajednica da u dogpvoru sa inspekcijskim službama Opštinske uprave opštine Arilje dogovore angažovanje mehanizacije i organizuju čišćenje zaseočkih puteva.

Ekipe i vozila hitne pomoći su na terenu. Savetuju se građani da redovno koriste svoje terapije, a ako ima potrebe za hitnim intervencijama mogu se javiti u Hitnu ppmpć i ona će im biti ukazana po strogom i stručno ustanovljenom redosledu procedura.

Za nastale probleme na terenu građani se mogu obratiti predsednicima svojih mesnih zajednica koji je u konstantnom kontaktu sa Štabom za vanredne situacije, – navedeno je u saopštenju Štaba za vanredne situacije opštine Arilje, čija je odluka na snazi od danas, 11. januara 2019. godine.

I opština Požega proglasila je vanrednu situaciju zbog snega koji neprekidno pada danima i zbog problema koje je doneo stanovništvu ovog kraja.

(13. januar 2019.)

Ukinuta vanredna situacija u Arilju, u Novoj Varoši ima još problema

– Prethodna dva dana, na terenu se radilo akativno – očišćeno je više od 300 kilometara puteva, ne računajući puteve koje su organizovano čistile mesne zajednice na svojim područjima. Svi putevi na teritoriji opštine Arilje su prohodni. Svi kvarovi na električkoj mreži su otklonjeni i isporuka struje se odvija nesmetano. Omogućeno je normalno funkcionisanje svih službi i građana, – navedeno je u saopštenju opštine Arilje.

Štab za vanredne situacije opštine Arilje i sve službe koje su bile aktivne tokom prethodnih dana ostaju u pripravnosti kako bi se do kraja propratila situacija na terenu, saopšteno je iz opštine Arilje.

Podsećamo, vanredna situacija u Arilju je proglašena u petak, 11. januara, a ukinuta 13. januara u 15 sati.

Zbog snega koji i dalje pada situacija u Novoj Varoši još nije u potpunosti rešena, i dalje je problematično u mesnim zajednicama Akmačići, Božetići, Jasenovo, Negbina.

- Advertisement -