Uspešno je završena akcija Fondacije “Zajedno za mlade – Prof. dr Danica Grujičić”, prikupljeno je preko 460 hiljada dinara, tako da učenici iz Užica mogu učestovati na takmičenju u Kini.

U timu mladih užičkih robotičara su osmakinja Dragica Gavrilović, šestaci Luka Majkić i Andrej Stevanović i njihov nastavnik informatike i računarstva Goran Bojović. U Kini će se naći u konkurenciji od oko deset hiljada takmičara iz Amerike, Portorika, Tajvana, Japana, Španije, Turske…

U Fondaciji “Zajedno za mlade – Prof.dr Danica Grujičić” ističu da su zahvaljujući podršci pojedinaca i kompanija omogućili odlazak ekipi robotičara iz Prve osnovne škole kralja Petra Drugog iz Užica.

Radovan Novaković iz Fondacije “Zajedno za mlade – Prof. dr Danica Grujičić” naveo je da nastavljaju da promovišu prave vrednosti i da kod mladih razvijaju talente. Za odlazak na takmičenje u Kinu obezbedili su oko 4300 dolara.

Učenici su se za takmičenje pripremali mesec dana na robotu koji im je takođe obezbedila Fondacija.

Goran Bojović, nastavnik informatike i računastva ističe „da će ovo za njih biti veliko iskustvo, a oni imaju znanje bez obzira na rezultat.“

Podsećamo, da je akcija pokrenuta nakon pobede na državnom takmičenju iz robotike dece iz ove užičke osnovne škole. Fondacija je prethodna tri meseca prikupila neophodna sredstva, nabavila robota za učenike, kupila povratne karte i obezbedila kompletan boravak za vreme takmičenja.

Dodajmo da su užički osnovci pobednici iz edukativne robotike na državnom takmičenju i da su tako ostvarili plasman na Svetsko takmičenje. Učenici su otputovali u Kinu gde će učestovati na takmičenju iz edukativne robotike u Šangaju, koje se održava 14. i 15. decembra. 

Dragici, Luki, Andreju i Goranu želimo uspeh na takmičenju.

- Advertisement -