Za novogodinju rasvetu koja svetli od polovine decembra iz užičkog budžeta je izdvojeno oko 4,5 miliona dinara. 

Nabavka novogodišnje dekoracije, lampiona, svetlećih kugli, mreža shodno javnoj nabavci i sklopljenom ugovoru sa novosadskim preduzećem.„Elektrodekor“ uključujući PDV bila je vredna skoro tri miliona. JP „Stan“ je dobio posao za kićenje grada i postavljanje ukrasa.

Ovaj posao je bio vredan 1,4 milion dinara sa PDV-om i u njega su uključeni novovaroški „Elmond“ i užički „Bioktoš“.

Doček Nove godine

Doček Nove godine biće organizovan na Zlatiboru na Kraljevom trgu uz koncert Dragane Mirković. Tradicionalno tačno u ponoć predviđeni su trubači.

Planinski turistički centri u užičkom kraju Zlatibor, Zlatar i Tara su popunjeni maksimalnim kapacitetom, traži se mesto više.

Ne jenjavaju gužve na putevima ka planinskim centrima, posebno prema Zlatiboru.


Dežurni za praznike

Dežurna apoteka u Užicu tokom novogodišnjih i božićnih praznika je apoteka Zdravlje. Apoteka Centar na Glavnoj ulici, radiće od 8 do 21 sat.

Zelena pijaca Lipa prvog januara neće raditi. Drugog januara pijaca će raditi u vremenu od šest do 16.30 sati.

Povodom nastupajućih praznika poštanske filijale neće raditi 1, 2 i 7. januara.

U ponedeljak 31. decembra pošte koje imaju celodnevno radno vreme radiće skraćeno do 17 sati. U sredu, 2. januara 2019. godine, dežuraće pošta 31315 Zlatibor sa radnim vremenom od osam do 15 sati.

Na parkiralištima sa SMS sistemom naplate neće se naplaćivati parkiranje 1. i 2. januara, uključujući i parking kod srušene pošte. Naplata u Javnoj garaži obavljaće se neprekidno za sve dane praznika.

Za vreme praznika biće otvoren dežurni telefon RJ Gradska groblja 064/ 820 32 86 i 064/ 820 32 07.

- Advertisement -