Ovo je drugo hapšenje lekara u užičkoj bolnici za mesec dana, a treće za pola godine. U sva tri slučaja u pitanju su ginekolozi, a krivično delo – primanje mita.

Lekar specijalista ginekologije užičke Opšte bolnice, LJ. V. uhapšena je za vreme  kolegijuma. Kako je saopšteno, pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su je, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita. Policija je takođe uhapsila i muškarca starog 28 godina iz Prijepolja, osumnjičenog za davanje mita. Sumnja se da je doktorka zahtevala, a dva dana kasnije i primila 200 evra kako bi izvršila prekid trudnoće pacijentkinji u šestoj nedelji.

Ovo je drugo hapšenje ginekologa Opšte bolnice u Užicu, u poslednjih mesec dana, a treće u poslednjih pola godine. Pre petnaestak dana ginekolog (D. A. 1965.) tražio je i primio 570 evra kako bi prekinuo trudnoću pacijentkinji koja je bila u 17. nedelji trudnoće, što nije dozvoljeno. Tada je podneta krivična prijava i protiv četiri lica zbog sumnje da su izvršili krivično delo davanja mita. A lekar specijalista ginekolog pre pola godine uhapšen je u užičkoj bolnici, takođe zbog primanja mita.

Pokušali smo da u bolnici dobijemo bilo kakvo objašnejnje poslednjeg  hapšenja. Direktorka bolnice dr Jelena Raković, rekla nam je, zabranjeno joj je da govori, a portaprolka  direktora Zdravstevnog centra, Danijela Vasiljević za Uzicemedia kaže, da se Zdarvsteni centar neće oglašavati dok se ne dobije bilo kakvo rešenje policije ili tužilaštva. Ono što smo nezvanično saznali, smenjena je načelnica Odeljenja ginekologije u užičkoj bolnici.

Pošto nismo dobili nikakvo zvanično objašnjenje, pitali smo Užičane, kako komentarišu hapšenja u roku od pola godine tri lekara ginekologa u užičkoj bolnici:

Jelena Nikolić:

– Zaprepašćena sam. Gde je doktror, gde je država, gde je zakon? Sve je podmićeno. To nije prvi slučaj, već treći, četvrti. Korumpirana i država i sve je mimo zakona. Na svim nivoima krupcija u svim sferama života.

Radiša:

– Građani su prinuđeni da bi došli pre kod lekara da bi sebi spasili život. Mora da plati da  dođe do leka.

Petrović:

– Narod ih je na to navadio. Ne mislim da su toliko bezobrazni doktori da traže, ali narod računa uradiće bolje ako im nešto daju.

Danica Mutić:

– Kod lekara je rasulo. Gledaju samo da iskoriste pacijente. Ko zna koliko se ona nakupila do sada para?

Milena:

-Sinoć sam čula. Van svake pameti. Nemam komentar.

Vladimir Vučković:

– Treba da ih hapse. Tamo je luda kuća. Gde god odeš moraš da imaš vezu. Bez novca ne možeš ništa. Posebno kada su u pitanju operacije. Policije ima, ali im ništa ne mogu, a oni sve rade između sebe i policija je nemoćna.

- Advertisement -