TITAN Cementara Kosjerić predstavila je deveti integrisani Izveštaj za 2018. godinu, kako bi zainteresovanoj lokalnoj javnosti predstavila rezultate poslovanja kao i postignute rezultate u oblastima zaštite životne sredine, bezbednosti i zdravlja na radu zatim saradnje sa lokalnom zajednicom, kao i finansijske pokazatelje. Savremeni i zahtevni format aktuelnog Izveštaja uokviruje poslovnu filozofiju održivog razvoja, koja objedinjuje ekonomske, ekološke i društvene ciljeve, koji su usaglašeni i sa Ciljevima održivog razvoja Globalnog dogovora UN.

Integrisani Izveštaj pripremljen je u skladu sa standardima cementne industrije i odgovarajućim protokolima Svetskog poslovnog saveta za održivi razvoj (WBCSD) – Inicijative za održivost u cementnoj industriji (CSI). Sadržaj i struktura prezentovanih rezultata poslovanja i uticaja na društvo prilagođena je svim zainteresovanim stranama, kompatibilno sa principima Međunarodnog saveta za integrisano izveštavanje (IIRC).

Direktorka Regionalne privredne komore Užice, Ana Lapcevic, uručuje priznanje „poslovnog lidera“ generalnom direktoru TCK, Miroslavu Gligorijevicu

– Društveno odgovorno poslovanje je jedna od naših korporativnih vrednosti. Predstavljajući korak dalje od zakonske usaglašenosti, ovaj pristup se svesno i dobrovoljno zalaže za poboljšanje sveta oko nas, u ekonomskoj, socijalnoj i ekološkoj dimenziji. U svim aspektima uticaja na životnu sredinu, rezultati TCK su daleko bolji od zakonom propisanih limita. Tokom protekle godine obnovili smo Integrisanu dozvolu za rad, koja svakako predstavlja dodatnu potvrdu efikasnosti našeg sistema zaštite životne sredine. Nastavićemo da usmeravamo snage na prioritete društvene odgovornosti, postizanjem još boljih rezultata u domenima zaštite životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu, kao i podrškom lokalne zajednice, – izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.

Jedna od važnih tema skupa bila je upravljanje zaštitom životne sredine, u okviru koje je posebna pažnja u Izveštaju posvećena kvalitetu ambijentalnog vazduha u Kosjeriću i uticaju rada fabrike na parametre kvaliteta ambijentalnog vazduha u Kosjeriću.

Predstavljeni rezultati, koje je beležila merna stanica Agencije za zaštitu životne sredine, jasno govore da kvalitet vazduha u Kosjeriću tokom godine prolazi kroz dve različite sezone – letnju, u kojoj je kvalitet vazduha odličan i u potpunosti usklađen sa propisanim limitima, i zimsku, u kojoj je zbog uticaja grejanja domaćinstava, vazduh skoro svakodnevno van definisanih graničnih vrednosti kvaliteta. Navedena merenja dokazuju da zagađenje vazduha u ovoj sredini postoji nezavisno od rada Cementare, jer je kvalitet vazduha odličan u periodu kada Cementara radi punim kapacitetom, a sporan uvek tokom zimskog perioda kada fabrika dobrim delom stoji zbog remonta.

Gosti na prezentaciji integrisanog Izvestaja za 2018. godinu

Kao poslovni prioritet kompanije, bezbednost na radu predmet je stalnih provera i unapređenja. Dobre prakse koje se primenjuju u TITAN Cementari Kosjerić donose pozitivne rezultate, a svest o bezbednosti promoviše se ne samo unutar fabrike i kroz lanac nabavke, već i najmlađim generacijama – u programu „Bezbednost pre svega“ učestvovalo je devet generacija četvrtaka Osnovne škole u Kosjeriću, navedeno je u saopštenju TITAN Cementara Kosjerić.

TITAN Cementara Kosjerić  

TITAN Cementara Kosjerić najmlađa je i najmanja fabrika cementa u Srbiji. Počela je da radi davne 1976. godine, kada je prva vreća cementa izašla sa proizvodne linije. U protekle 43 godine kompanija ostvaruje dugoročne rezultate, koji zahtevaju fleksibilnost i osetljivost na dinamično okruženje, uz blisku saradnju sa dobavljačima, klijentima i zajednicom u kojoj posluje. Svojom politikom društveno odgovornog poslovanja, TITAN Cementara Kosjerić nastoji da se približi lokalnoj zajednici, njenim institucijama i organizacijama, kao i pojedincima, i kroz saradnju sa zaposlenima doprinese kvalitetnijem životu za sve.

- Advertisement -