U izjavi Milan Stamatović, lider Zdrave Srbije, navodi da su ponovili rezultate sa prethodnih izbora, tako da po njemu u opštini Čajetina neće biti nikakvih promena.

– Nastavljamo sa kontinuitetom započetih radova i raduje nas da su građani opštine Čajetina dali svoj glas nama koji apsolutno radimo u njihovom interesu, u korist očuvanja njihovog posla, u korist njihovog opstanka na ovim prostorima. Građani su i na ove lokalne izbore izašli u velikom broju (iznad 65 odsto) kako bi podržali sve ono što smo do sada za njih uradili i dali nam mandat da na tome i na dalje radimo, – izjavio je Milan Stamatović, predsednik stranke „Zdrava Srbija“.

Dobri rezultati u Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Priboju, Požegi, Arilju

Zdrava Srbija (ZS) postigla je veliki uspeh na lokalnim izborima u Srbiji, a najubedljiviji rezultat ostvarila je u opštini Čajetina gde je osvojila 61 odsto glasova birača, odnosno 2,5 puta više glasova od SNS liste, čime je Čajetina postala jedina opoziciona opština u Srbiji, a ZS predvođena Milanom Stamatovićem jedina stranka koja je na lokalu pobedila naprednjake – saopštila je Informativna služba Zdrave Srbije. 

Na izborima u Čajetini, posle koalicije Zdrave Srbije koju čine još DSS i PUPS, slede naprednjačka lista sa oko 26 odsto glasova, SPS sa pet, i koalicija oko POKS-a sa četiri odsto podrške građana.

Osim u Čajetini, Zdrava Srbija je ostvarila odličan rezultat na lokalnim izborima u Užicu, gde je druga partija sa osvojenih 22 odsto glasova, što je veliki izborni uspeh, ako se zna da je Zdrava Srbija Milana Stamatovića prvi put učestvovala na užičkim izborima i da je na te izbore izašla samostalno.

Posle Čajetine i Užica, sledi Kragujevac, u kome je Zdrava Srbija, predvođena potpredsednikom stranke Veroljubom Stevanovićem, zauzela drugo mesto sa 20 odsto podrške birača, obezbedivši 19 mandata u Skupštini grada Kragujevca.

Značajne izborne rezultate na lokalnim izborima Zdrava Srbija je postigla u Kraljevu, u koaliciji sa POKS i Boljom Srbijom (pet odborničkih mesta), zatim u Priboju (pet odborničkih mesta), Požegi (četiri odbornička mesta), Arilju (četiri odbornička mesta), Ivanjici (dva odbornička mesta), Novoj Varoši (jedno odborničko mesto), navedeno je u saopštenju Zdrave Srbije.

Detaljnije o izborima možete pogledati OVDE.

- Advertisement -