Radi podizanja nivoa bezbednosti saobraćaja u nadležnosti Policijske stanice u Požegi, biće sprovedena preventivno – propagandna akcija, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, usmerena ka svim kategorijama učesnika u saobraćaju, a naročito populaciji predškolskog uzrasta i učenicima osnovnih škola.

Tribina za učenike završnih razreda srednjih škola realizuje se u Klubu mladih u Požegi, najpre u 11, a potom u 13 sati za učenike Tehničke škole, SPŠ „Ljubo Mićić“ i Gimnazije „Sveti Sava“.

Predviđen je sastanak sa članovima Opštinskog saveta za bezbednost saobraćaja koji će biti odžan u maloj sali opštine Požega sa početkom u 12 sati.

Osim toga biće izvedena predstava „Pažljivko“ u sali Sportsko-kulturnog centra sa početkom u 11,3o sati za učenike prvih razreda osnovnih škola „Emilija Ostojić“ i „Petar Leković“ i predškolce Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“.

Postavljanje simulatora na Trgu slobode u Požegi zajedno sa vozilima i opremom Saobraćajne policijske ispostave, planirano je za 11 sati.

- Advertisement -