11. Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce“ biće održan od 15. do 19. avgusta, na dve lokacije u Srbiji, u Užicu i na Zlatiboru, i u Andrićgradu u Višegradu u Republici Srpskoj.


Na ovogodišnjem Međunarodnom dečijem festivalu folklora „Licidersko srce“, učestvovaće oko hiljadu dece i mladih iz deset zemalja: Belorusije, Tajvana, Češke, Nemačke, Ukrajine, Moldavije, Gruzije, Indije, Republike Srpske i Srbije, ukupno 20 ansambla.

Osim narodne igre, festival obuhvata niz drugih manifestacija koje će se održati u Užicu, na Zlatiboru, u Višegradu i Andrićgradu.

Podsećamo da svečani defile Međunarodnog dečjeg festivala folklora ulicama grada prati veliki broj Užičana a svake godine manifestacija okupi značajan broje učesnika, što festival svrstava u jednu od najznačajnijih smotri folklora i prezentacije različitih nacionalnih kultura.

Festival je na listi CIOFF-a, svetske organizacije festivala i organizuje se prema njihovim standardima.

Festival „Licidersko srce” održava se u organizaciji Udruženja građana „Era” iz Užica, a suorganizatori su Grad Užice, predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, Turistička organizacija Zlatibor, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

- Advertisement -