Ova studentska komedija prati taksistu koji je živeo jugoslovenski i američki san, a koji sada taksira rodnom zemljom u Yellow Cab traktoru koristeći dolazak američke delegacije da ostvari srpski san.

„Razlog zbog koga sam želela da režiram film za koji sam pisala scenario, jeste velika želja da se na satiričan, ironičan, a time i komičan način, poigram sa samom idejom i ideologijom sna, bilo da je u pitanju jugoslovenski, američki, srpski ili bilo koji drugi prototip „idealnog“ sna. Čini se da je taj, nedosanjani san, uvek negde preko, kod onih Drugih, i da nama, Srbima, koji smo izvan te „zone komfora“, nekako uvek izmiče, ali i da ne prestajemo da ga jurimo – što predstavlja ideologiju koju protagonista filma i propagira tokom nadrealističnih putovanja“, rekla je Anđela Andrić rediteljka filma.

„Na filmsko platno želela sam da prenesem sasvim nadrealnu sliku sa verodostojnom i

Dragan Jovanović u filmu „Dreams“

relevantnom podlogom, tačnije bizarnim političkim i socijalnim događajima čiji smo svakodnevni svedoci, ali i učesnici – svojevoljno ili ne. Naraciju filma pripovedala sam kroz autostereotipe, heterostereotipe, predrasude o srpskom mentalitetu i koncept drugosti koji su, po mom mišljenju, duboko ukorenjeni u svest „prosečnog Srbina – patriote“, rekla je Andrićeva i dodala da smatra da je tema filma samim tim veoma interesantna i aktuelna, uz činjenicu da je i osvežavajuća za ovaj region.

Poseban akcenat u filmu je stavljen upravo na „Srpski san“ koji u filmu podrazumeva boemski i veseli život, slobodu, rakiju, lepe žene i ono nikad dosanjano – slatku osvetu Amerikancima. „Čini mi se da upravo takvih satiričnih kritika sistema u kome živimo ne manjka u srpskom analitičkom novinarstvu, ali i da su iste znatno manje zastupljene na domaćem filmskom platnu, zbog čega je moja želja da pomenutu poruku izrazim kroz pokretne slike bila još veća“ istakla je Andrićeva.

Glumačka ekipa filma: protagonista – Dragan Jovanović u ulozi Taksiste, Marko Gvero u ulozi Policajca, Momčilo Murić u ulozi Kuma, Ana Đorđević u ulozi Stoperke, Vahidin Prelić u ulozi Političara, Aleksandar Kecman u ulozi Pomoćnika političara, Divna Marić u ulozi Konobarice, Dejan Maksimović u ulozi Ljubavnika, Emilija Nestorović u ulozi Ljubavnice i najmlađi članovi glumačke ekipe Andrej Jovašević i David Jovašević u ulozi Dečaka. Atmosferi filma dodatno je doprineo i trubački orkestar Miroljuba Mira Kremića.

Očekuje se da film doživi svoju premijeru u septembru 2018. godine.

- Advertisement -