U okviru Kulturnog leta 2018. na Trgu partizana održan je koncert Rok simfonije u organizaciji Gradskog kulturnog centra. Užičani su prisustvovali rok spektaklu koji su priredili Kamerni orkestar iz Bitolja i makedonski rok bend sa vokalnim solistima.

Među publikom bilo je svih uzrasta, od sedam do 77 godina. I kako neko potpisa fotografiju sa koncerta sa detetom na FB: „Od malih nogu učimo se pravim vrednostima!“

„Kamerniot Orkestar na Bitola“ je osnovan pre nekoliko decenija i uz nekoliko prekida egzistira do danas. U početku je bio sastavljen od grupe entuzijasta (muzički školovanih muzičara i onih bez muzičkog obrazovanja) ali entuzijazam je bio veliki i u kratkom vremenu počeli su priređivati odlične koncerte.

Danas „Kamerniot Orkestar na Bitola“ je sastavljen od profesionalnih muzičara koji su diplomirali na svom instrumentu a neki i magistrirali. Iza sebe imaju mnogo uspešnih koncerata u nekoliko država i učestvovali su na dosta festivala od kojih su mnogi festivali klasične muzike: Bitfest, Skopsko Leto, Ohridsko Leto, Prilepsko Kulturno Leto, Štipsko Kulturno Leto i dr., a što se tiče festivala popularne muzike, tu su: Nišvil (Niš), Rock Village (Banatski Sokolac), Baščaršijske noći (Sarajevo) a sarađivali su i sa mnogim solistima kao što su: Vlatko Stefanovski, Robi Lakatoš, Kerem Gorsev (Trio) a takođe i sa inostranim dirigentima: Alesandro D’Agostini, Anatolij Krstev, Boris Spasov, Ivan Kožuharov, Saša Nikolovski – Ѓumar, Sašo Tatarčevski, Bisera Čadlovska , Le Fi Fi i dr.

Na repertoaru KOB se nalaze mnoga klasična dela iz ranog baroka pa sve do savremene klasične i popularne muzike. Pored projekta “Rock Symphony” sviraju i “James Bond Symphony”, “Ladies Symphony” i “John Williams Symphony” koji takođe izazivaju veliko interesovanje publike.

KOB čine: Dirigent i aranžmani Vladimir Dimovski , orkestar od 10 članova, rok grupa od 4 člana, 3 prateća vokala, 3 solista (Mihajlo Trajkovski „Sak“ – vokal, Žarko Jakimovski – vokal i Vladimir Cvetkovski – violina).

- Advertisement -