Uprava za agrarna plaćanja raspisala je prvi javni poziv za dodelu sredstava, u okviru fondova, za sektor prerađivačke industrije.
Predmet javnog poziva su, kako je navedeno na sajtu Uprave za agrarna plaćanja, investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi za nabavku nove opreme i mehanizacije (pun naziv je Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva u nabavku nove opreme).
Rok za podnošenje zahteva je 28. maj 2018. godine, a ukupna raspoloživa sredstva na ovom javnom pozivu su 7,3 mil EUR.
Kako se dodaje, visina podsticaja iznosi 50% ukupnih prihvatljivih troškova investicije i dodatnih 10% za investicije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama. Obuhvaćeni su sektori mleka i proizvodi od mleka, mesa i proizvoda od mesa, kao i sektor voća i povrća.
Minimalni iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u svim sektorima je 10.000 EUR. Maksimalni iznosi podsticaja za sektor mesa i sektor voća i povrća su milion evra, dok je ovaj iznos u sektoru mleka dvostruko veći.
Na ovom javnom pozivu, dodaje se, može se podneti samo jedan zahtev za odobravanje projekata, koji može da obuhvati jednu ili više prihvatljivih investicija u okviru samo jednog sektora.
Izvor:eKapija

- Advertisement -