Zbog predstojećih praznika očekujemo povećan intezitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima i apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise, navode u JP „Putevi Srbije“.

Oprez učesnicima u saobraćaju prilikom vožnje i prilagođena brzina kretanja uslovima na putu, jer se prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje se formiranje snežnog pokrivača na teritoriji zapadne, jugozapadne, dela centralne Srbije, a najviše u brdsko-planinskim predelima, uz lokalnu pojavu nanosa.

Takođe, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, nove snežne padavine očekuju se u toku noći između subote i nedelje (05/06.01.2019. godine), kao i u nedelju (06.01.2019.) tokom dana. Ekipe putara su na terenu i spremne su da reaguju po potrebi.

Vozačima savetujemo da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Stupanjem na snagu novog zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima pooštrena je kaznena politika za veliki broj prekršaja u saobraćaju, stoga apelujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu uslovima kretanja na putu, – navode iz JP „Putevi Srbije“.

- Advertisement -