U sredu 9. januara u noćnim i ranim jutarnjim satima očekuje se da će padati kiša koja će se, usled niskih temperatura, lediti pri tlu. Ovo može izazvati probleme u saobraćaju i otežano kretanje pešaka. Potrebno je pojačati mere opreza i ne izlaziti napolje bez preke potrebe, – navedeno je u informaciji za javnost Gradskog štaba za vanredne situacije.

Po prognosi do kraja dana vedro i veoma hladno sa umerenim i jakim mrazem. U toku dana sa severozapada postepeno naoblačenje sa slabim snegom. Na severu i zapadu sa porastom temperature sneg će mestimično preći u kiša koja će se ponegde lediti na tlu. Na istoku i jugoistoku veći deo dana suvo. Vetar slab i umeren, jugozapadni, krajem dana na jugu Banata i na planinama u pojačanju. Najniža temperatura od -18 do -8 stepeni, u planinskim predelima ponegde i niža, lokalna pojava ledene kiše/rosulje poledica ili zaleđivanje mokrih površina.


Oprez, moguća pojava ledene kiše u jutarnjim satima

U sredu oblačno sa snegom, ujutru i pre podne na severu i zapadu sa kišom koja će se ponegde lediti na tlu. Na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje očekuju se obilnije snežne padavine pa će doći do značajnog povećanja visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -7 do -2 stepeni, najviša od -4 do 2 stepeni. Upozorenje, opasna pojava, lokalna pojava ledene kiše/rosulje, formiranje/povećanje snežnog pokrivača.

Prognostičari i za četvrtak predviđaju blačno sa snegom. Na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje očekuju se obilnije snežne padavine pa će doći do značajnog povećanja visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura -6 do -1 stepen, najviša od -2 do 3 stepena.

- Advertisement -