U maloj sali Čigote na Zlatiboru večeras će biti predstavljena knjiga koja objedinjuje dramu „Punjene tikvice“ Sanje Domazet i filmski scenario „Punjene tikvice sa Lenjinovim mozgom“ Slobodana Šijana i Sanje Domazet. Na predstavljanju knjige, osim autora, govoriće urednica Gordana Milosavljević Stojanović.

Drama „Punjene tikvice“ Sanje Domazet premijerno je izvedena u JDP-u 1996. Godinu dana kasnije, po motivima drame, Slobodan Šijan i Sanja Domazet napisali su filmski scenario „Punjene tikvice sa Lenjinovim mozgom“. Poput drame i scenario je bio hvaljen, osvajao je nagrade, ali film nikada nije snimljen.

Nakon dvadeset godina pred nama je zanimljivo komponovana knjiga koja objedinjuje originalne tekstove drame i scenarija uz dokumentarno svedočenje Slobodana Šijana o sudbini filma koji nikada nije snimljen, iako je prošao mnoge konkurse na kojima je, umesto novca za realizaciju, dobijao pohvale. Pored duhovitog i originalnog teksta Punjenih tikvica ova knjiga na dokumentaran način oslikava situaciju u srpskoj kinematografiji u poslednjih dvadesetak
godina.

Književno veče, je danas, četvrtak 6. septembra, u 20 sati i 30 minuta u maloj sali Čigote na Zlatiboru.

- Advertisement -