Ovo specijalizovano  IT odeljenje pohađaće 20 učenika u četvorogodišnjem trajanju. Na prijemnom ispitu 2. juna test iz matematike imaće 12 zadataka koji nose ukupno 240 poena. Slični zadaci nalaze se i u zbirkama za polaganje male mature. Rezultati sa testa i sa završnog ispita se sabiraju i 20 najboljih moći će da se upiše u računarsko odeljenje.


Vukadin Simović, direktor Užičke gimnazije

Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja prepoznalo potrebe za obrazovanjem učenika u oblasti informacionih tehnologija.

Prijemni ispit za računarsko odeljenje polaže se pre završnog ispita. U ovoj školskoj godini biće upisana ukupno četiri računarska odeljenja u gimnazijama u Požegi, Ivanjici, Prijepolju i Užicu.

Užička gimnazija je centralna za realizovanje prijemnog ispita za ovo odeljenje.

Prošle godine vladalo je veliko interesovanje i bilo je 170 zainterersovanih a ove godine očekujemo i veći broj prijavljenih kandidata,- rekao je Vukadin Simović, direktor Užičke gimnazije.

Mladi koji završe ovaj smer krenuće ka tehničkim fakultetima i nastaviti da se razvijaju u IT sektoru. Iz ovog odeljenja učenici se mogu upisati i na druge fakultete jer imaju i druge opšteobrazovne predmete.

Od prošle godine u Užičkoj gimnaziji upisano je računarsko odeljenje sa 20 učenika.

- Advertisement -