Užice je drugi grad koji je posle Čačka krenuo u realizaciju projekta Ponosna kartica „Cena minus za 3+“  Pokreta za decu. Gradonačelnik Užica Tihomir Petković i predsednik Pokreta 3+ Vladica Gavrilović potpisali su ugovor kojim se obezbeđuju pogodnosti za porodice sa više dece. U Užicu 952 porodice imaju troje i više dece  a ovakav vid podrške ima za cilj smanjenje troškova ali i podsticanje nataliteta. U Srbiji 120 000 porodica je sa troje i više dece a prema podacima preko polovine je na ivici bede i siromaštva.

Sa potpisivanja ugovora

Zato je Pokret za decu  iz Čačka od prošlogodišnjeg Vaskrsa do sada obezbedio partnere u ostvarivanju popusta ili oslobađanja od plaćanja širom Srbije. Veliki broj firmi iz Užica i onih koje ovde posluju  već su se  uključili, a najavljeno je da  će akciji pristupiti i gradska preduzeća i ustanove.
– Korisnici kartica moći će da ostvare značajne popuste u javnom prevozu, kod plaćanja usluga bazena, klizališta, biblioteke, muzeja, pozorišta, javnih parking -najavio je gradonačelnik Petković.
Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta „3+“ naveo je da  u Srbiji ima samo 7,8% porodica koje imaju troje i više dece, a da je potrebno da taj procenat bude oko 45 odsto kako bi se sprečila „bela kuga“.
– Ovo je jedan od projekata koji će pomoći jer će finansijska podrška biti vidljiva i u velikoj meri olakšati budžete ovih porodica. A uštede mogu da budu 1000 evra- naveo je Gavrilović.
Zoran Milovanović, koordinator akcije iz Udruženja „Roditelj“ rekao je da se trenutno 66 privrednika priključilo akciji, a da je u pripremi dvadesetak novih ugovora sa firmama koje će davati popuste.
Novi učesnici o akciji se mogu informisati na portalima:

www.triplus.org.rs

www.uzice.rs

- Advertisement -