Preko 1000 užičkih porodica ima troje i više dece, a sa novim karticama mogu ostvariti popuste na robu i usluge u oko 30 firmi sa kojima su do sada sklopljeni ugovori. Grad Užice i Udruženje “Roditelj” obezbedili su da novu karticu majke ili samohrani očevi mogu da koriste do punoletstva najmlađeg deteta u porodici. Preuzimanje je već počelo u kancelariji broj 14 u zgradi Grada a sve informacije mogu se dobiti i preko telefona 590 153 ili na fejsbuk stranici Udruženja i sajtu grada.

Iz godine u godinu natalitet opada a demografska pitanja i politika moraju biti prioritet na listi obaveza kako državnog tako i rukovodstava na nivou lokalnih samouprava. Trudimo se da u skladu sa trenutnim mogućnostima obezbedimo podršku porodicama sa troje i više dece, svesni činjenice da je to još uvek nedovoljno, ali je važno od nečega krenuti kako bismo u narednim godinama uz poboljšanje svega što određuje kvalitet života naših građana učinili značajnije pomake kada je reč o porodicama sa više dece – rekao je gradonačelnik Tihomir Petković na uručenju Užičkih porodičnih kartica.

Majke ističu da su im prošle godine kartice 3+ koristile za taksi usluge, bazen, biblioteku, frizerske salone, butike, igraonice, sportske klubove.

U novim sklopljenim ugovorima popusti su od 5-20 odsto, a očekuje se uključivanje još preduzetnika i ustanova sa većim olakšicama. Sličan pristup imali su roditelji prošle godine u parnerstvu sa Udruženjem Pokret 3+ iz Čačka. Ali ti ugovori bili su vezani za važenje kartice do kraja 2018. godine.

- Advertisement -