Sabor lovaca Srbije na Zlatiboru ove godine neće se održati zbog pandemije koronavirusa, kažu iz Lovačkog udruženja „Zlatibor“ i podsećaju da je tradicionalna lovačka smotra trebalo da se održi po 39. put.

Na manifestaciji se prethodnih godina okupljao veliki broj  lovaca iz Srbije i okolnih zemalja, a prepoznatljivi događaji tokom poslednjeg vikenda u februaru su hajka na vuka, takmičenja na strelištima i druženje učesnika.

Prethodni sabor organizovalo je Lovačko udruženje „Zlatibor“, uz podršku Ministarstva poljoprivrede (Uprava za šume i lovstvo), Opštine Čajetina i Turističke organizacije „Zlatibor“ uz dobru saradnju sa Parkom prirode „Zlatibor“.

Lovačko udruženje iz Čajetine sprovodi projekat reintrodukcije jelena u lovište Zlatibor i prema njihovim najavama dolazak prvih jedinki očekuje se u aprilu, navedeno je u informaciji Turističke organizacije „Zlatibor“.


Hroniku Kovid -19 sa najnovijim podacima u februaru, u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga, možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -