Promotivnom vožnjom turističkog voza upriličenoj za užičke medije, označen je početak vožnje na relaciji Gradska plaža – Staparska banja.

Već od sutra, (četvrtak) Užičani će moći da vozićem odu  kanjonom Đetinje do Staparske banje. Za sada su predviđena četiri polaska dnevno: u 9 i 30 ujutru, 11, 15 i 16 sati i 30 minuta. Povratak će biti na 45 minuta.

Vikendom će biti dodatni polasci u zavisnosti od potrebe samih korisnika.

Cena povratne karte po osobi je 150  dinara, dok će u jednom pravcu koštati 100 dinara.

Zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić se zahvalio porodici Lukić, koja je uložila ozbiljna sredstva u ovaj posao, napominjući da Grad Užice nije izdvajao sredstva za ovu namenu.

– Investicija grad nije koštala sve su na sebe preuzeli članovi porodice Lukić, a mi smo sa naše strane učinili sve da ih oslobodimo plaćanja svih taksi za korišćenje ove trase, – rekao je Nešić, najavljujući još radova na ovoj deonici.

– Ovo neće biti jedina stvar, uz podršku Ministarstva trgovine i RRA Zlatibor ove godine ćemo uložiti oko 3,5 miliona dinara za uređenje lokaliteta Sraparska banja koja treba da dobije nove sadržaje, ulepšan i uređen prostor. Ima tu još dosta ideja za uređenje Staparske gradine, produžtetak asfaltiranja ka samoj brani Vrutci i uvođenje drugih sadržaja.

Zoran Lukić iz Luna parka Obilić je izneo podatak da je do sada uloženo 1,5 miliona dinara u radove na trasi od Plaže do Staparske banje.

– Najviše sredstava je uloženo u proširenje mosta u Turici, kao i za plato i okretnicu na Plaži, – rekao je Lukić, uz napomenu da je kapacitet vozića 50 mesta, a da vožnja do Staparske banje traje 20 minuta.

- Advertisement -