Najbolji ukusi Srbije i regije na petom Good Food & Wine festivalu, uz brojne izlagače na beogradskom keju Sava Promenada, predviđen kulturno-umetnički program, dodela plaketa, nagradna igra.

Manifestacija ima za cilj da afirmiše privredne i turističke potencijale naše zemlje i regiona, tradicionalno će biti dodeljena priznanja najboljim proizvođačima, po izboru medijskog žirija.

Posetioci će imati priliku da 1. jula, od 14:00 časova, uživaju u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima. Ljubitelji vina i dobrog zalogaja će moći da kupe proizvode po sniženim cenama, da se zabave uz različite sadržaje tokom celog sajamskog dana, dok će najsrećnij posetioci osvojiti vredne nagrade u okviru tombole koja će biti organizovama od 18:00 časova na Sava Promenadi.

Najbolji ukusi Srbije i regije, ostali sadržaji

U subotu, 1. jula na Sava Promenadi u 15:00 časova je svečano otvaranje jubilarnog, petog Good Food &Wine Festivala, koji se ove godine održava pod sloganom „Mesto dobrih ukusa“.

Na Festivalu učestvuje oko 100 izlagača iz industrije hrane i vina i drugih delatnosti. Festival će svečano govoriti Danijela Vićentijević u ime Ministarstva turizma i omladine, pod čijim sepokroviteljstvom organizuje manifestacija.

Program Good Food & Wine Festivala – subota, 1. jul, Sava Promenada:

14:00 – 23:00 – Sajam tradicionalne hrane i vina domaćih proizvođača iz regiona, uz degustacije, radionice i
predavanja na temu hrane i pića; druženje sa food & travel influenserima sa domaće javne secene


15:00 – Svečano otvaranje za medije, dodela Good Food & Wine plaketa


18:00 – 19:00 – Nagradna tombola za posetioce Sajma


19:00 – 23:00 – Kulturno-umetnički program (tamburaši, pevači, folklorni ansambli)


Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti. Festival je nosilac prestižnog priznanja „Zvezda Beograda“ kao jedna od najboljih manifestacija u 2021, koju je podržao Grad Beograd.

Sa prošlogodišnje manifestacije (Foto: Arhiva UžiceMedia)


„Good Food & Wine festival“ je dobitnik prestižnog priznanja „Zvezda Beograda“ za 2021. godinu kao jedna od najboljih manifestacija koju je u toj godini podržao Grad Beograd.

Festival tradicionalno organizuje Centar Spektar uz podršku Ministarstva turizma i omladine, uz brojne partnere iz Srbije i regiona.

Cilj manifestacije Good Food & Wine Festivala je promocija naše zemlje u svim potencijalima: najboljoj hrani i vinima, bogatoj kulturi, gostoljubivim ljudima i turizmu.

A organizatori vas pozivaju da posetite ovu jednisntvenu manifestaciju gde su najbolji ukusi Srbije i regije, uključujući ponudu iz užičkog kraja.


Ulaz za sve posetioce Festivala je besplatan.

Foto: Good Food & Wine Festival

- Advertisement -