Mića Mićić, predsednik Nadzornog odbora MPP „Jedinstvo“ A.D. Sevojno i predsednik grupacije „Jedinstvo“ je Užičanina godine, u izboru lista „Užička nedelja“.

Osim ove, dodeljeno je više nagrada za doprinos razvoju kulture, nauke, sporta, privrede – pojedincima i institucijama Grada Užica:

Za sportistu godine izabran je košarkaš Nikola Otašević;

Blagoje Gukić – Glančo – dobitnik je priznanja za doprinos razvoju užičkog sporta;

Aleksandar Dimitrijević – slikar, nagrada za kulturni doprinos;

Priznanje za doprinos razvoju kulture – pripalo je  Muzičkoj školi „Vojislav Lale Stefanović“ koja u našem gradu postoji već 43 godine;

Dr Radmila Smiljanić, lekar specijalista u Službi za transfuziju Opšte bolnice Užice – za javni angažman;

Gordana i Goran Paunović– priznanje za promociju folklornog nasleđa i organizaicju festivala „Licidersko srce“;

Dr Vladimir Paunović – za posvećenost nauci;

Radnik 2018.godine –Milun Ćitić – vozač „Bečej prevoz“

Preduzetnik godine – Mirko Filipović, „Ribosport MM“

Privrednik godine – Aco Stojanović – kompanija „Zlatiborac“

Ambasador Užica – Mila Filipović, novinarka;

Milutin Jovičić Lujo – Specijalna nagrada Užičke nedelje za životno delo u novinarstvu.

Sa dodele priznanja Užičke nedelje, Novka Ilić i dr Radmila Smiljanić (Foto: Zvezdana Gligorijević)

Mića Mićić, diplomirani ekonomista, deset godina je radio u Privrednoj komori Užica, a nakon toga dve godine u Iraku kao finansijski rukovodilac preduzeća „Putevi“ iz Užica. Na čelu MPP „Jedinstvo“ a.d. Sevojno nalazi se od 1984. godine.

Dobitnik je najvećih priznanja i povelja Regionalne, Republičke i Savezne Privredne komore. Od samog osnivanja član je Udruženja najuspešnijih privrednika Srbije i Srpskog poslovnog kluba „Privrednik“.

Kao dugogodišnji direktor i najznačajniji akcionar MPP „Jedinstvo“ A.D. Sevojno, Mićić ima najveće zasluge za izvanredne rezultate preduzeća koje se svrstava među vodeće kompanije u oblasti vodosnabdevanja, toplifikacije, gasifikacije kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu. „Grupacija Jedinstvo“ ostvaruje godišnju realizaciju preko 50 mil EUR, od čega u inostranstvu oko 20 miliona, sa godišnjim profitom od  preko tri mil EUR.

Pored velikih ulaganja u razvoj preduzeća, „Jedinstvo“ je i društveno odgovorna kompanija koja izdvaja značajna sredstava za obrazovanje mladih kadrova, razvoj kulture, sporta i društvenih aktivnosti u našoj zemlji.

Ulaganje u kadrove i investiranje u najsavremeniju opremu i mehanizaciju od preko 2  miliona EUR  godišnje obezbeđuje zavidnu poziciju na tržištu i omogućava da se ugovoreni poslovi izvrše kvalitetno i u ugovorenim rokovima.

 „ Jedinstvo“ aktivno učestvuje u realizaciji velikog broja objekata u Srbiji:

– Postrojenje za prečišćavanje vode u Užicu, Zlatiboru, Pirotu i Seljašnici; Izgradnja kolektora u Vranju; Stanice za snabdevanje gorivom u Beogradu, Nišu, Smederevskoj Palanci, Kovinu; Izgradnja sistema za rekuperaciju pare na instalacijama u Požegi; Izgradnja rezervoara R-6 u Požegi; Integralna tehnička zaštita u Rafineriji nafte Pančevo;Regionalni sistem vodosnabdevanje opština Zubin Potok, Kosovska Mitrovica i Zvečan;Izgradnja fabričkog kompleksa za pakovanje municije za investitora Prvi partizan; Izgradnja distributivne gasovodne mreže u Užicu i Zlatiboru; Izgradnja graničnog prelaza u Gostunu i Kotromanu;Izgradnja Gondole na Zlatiboru; Izgradnja tržnog centra Zvezdara, Beograd; Objekat RTV Novi Sad, i niz drugih objekata.

Trenutno najznačajni projekat na kome „Jedinstvo“ zajedno sa konzorcionim partnerom MHPS iz Japana izvodi radove je Postrojenje za desumporizaciju dimnih gasova u termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu čija ugovorena vrednost prelazi iznos od 90 miliona eura.

Ugovoreni su i veliki projekti i u Crnoj Gori – Vodosnabdevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali – Bar, Kotor i Tivat. Takođe, u BIH su završeni radovi na vodosnabdevanju opštine Foča, izgradnji sistema za navodnjavanje opštine Bratunac i izgradnja rezervoara u Trebinju.

U sastavu kompanije posluje više zavisnih preduzeća sa preko 1150 zaposlenih koja doprinose da ova kompanija može izvesti najkompleksnije poslovne poduhvate korišćenjem internih resursa. Takođe, Užice-gas AD, Užice je osnovano zajedno sa Opšinom Užice u kome „Jedinstvo“ učestvuje sa 70 %  kapitala i sopstvenim sredstvima vrši kompletnu gasifikaciju grada Užica i Sevojna gde je do sada uloženo preko šest miliona EUR. Sopstvenim sredstvima od preko dva miliona EUR izvršena je izgradnja i gasovoda do Zlatibora.

Priznanje Užičanin godine gospodinu Mići Mićiću uručila je predsednica žirija Slađana Šumanac.

Podsećamo, pre 13 godina list „Užička nedelja“ je počeo sa izborom najuspešnijih Užičana, sa ciljem da „ljudi sa profesionalnim i ljudskim integritetom budu inspiracija da menjamo sebe i na taj način naše okruženje činimo boljim“.

Dosadašnji nosioci titule Užičanin godine su bili:

Vasilije Mićić, Dragan Subotić,   Radomir Antić, Ninko Tešić, Dragoslav Nikolić, Andrija Zlatić, Dobrosav Andrić, Obrad Jovanović, Rade Jovanović, Tijana Malešević i Ljubomir Simović.

Proteklih godina mnogobrojni pojedinci i institucije iz Užica su dobitnici priznanja „Užičke nedelje“ za rad u oblasti sporta, kulture, privrede, za javni angažman, preduzetništvo, očuvanje tradicije, najbolji radnici kao i oni koji su proglašeni ambasadorima Užica: Ljubomir Simović, Žarko Petrović, Ivan Bosiljčić, docent dr Miodrag Perić, profesor doktor Danica Grujičić, dr Vladimir Reković, Predrag Gaga Antonijević.

Užičane godine za 2018. birao je žiri u sastavu:

Slađana Šumanac -vlasnica preduzeća Blue Monn, predsednica žirija

Goran Lapčević – regionalni direktor Societe Generale banke

Radivoje Smiljanić – MPP „Jedinstvo“

Zoran Stamatović – direktor Narodnog pozorišta Užice

Stanimir Drobnjaković – vlasnik i direktor agencije Pulsar

Vladimir Stojić – vlasnik i direktor preduzeća „Baterfly“

Oliver Marić – Sportski savez Užice

Nebojša Đuričić – direktor Muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“

Petrašin Drulović – dugogodišnji sindikalni aktivista

Slavica Jovanović– novinar dopisništva RTS-a

Novka Ilić– novinar, dopisnik Slobodne Evrope

Mladen Jevđović – slikar, grafičar i inicijator otvaranja Umetničke škole u Užicu

Zoran Popović – dugogodišnji sportski radnik

Verica Tucović – novinarka

- Advertisement -