Od danas, pa do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma održaće se 42. Međunarodni beogradski sajm turizma, najveći i najznačajniji turistički događaj u zemlji i regionu jugoistočne Evrope, sajam sa dugom tradicijom, regionalnim ugledom i poverenjem učesnika i posetilaca.

Kao moderan evropski komercijalni sajam, program se ove godine odvija pod  sloganom „Put pod noge“, nastavlja da raste i doprinosi razvoju i promociji turizma na autentičan i kreativan način. Uz visok organizacioni nivo, Sajam turizma privukao je veći broj izlagača, poslovnih posetilaca, a očekivanja su i da će biti značajan broj posetilaca.

Popusti na Sajmu turizma kreću se od 5 do 50 odsto, u zavisnosti od agencije i destinacije, a iz bogate sajamske ponude posetioci će biti u prilici da izaberu putovanja prema svojim afinitetima: primamljive first minute ponude za odmor u letnjoj sezoni, aranžmane za tekuću zimsku ski sezonu, odmor i oporavak u banjama i na planinama, porodična putovanja, putovanja za mlade – omladinski turizam, spa vikende, daleke, egzotične destinacije, krstarenja, city break ponudu, kongresna dešavanja.

Celodnevna dešavanja, pregršt interaktivnih sadržaja, prezentacije, promocije, konferencije, degustacije, i ove godine učiniće ovaj veliki sajamski događaj podjednako privlačnim za poslovne posetioce kao i najširu publiku.

Radno vreme Sajma: četvrtak, 20., petak 21. i subota 22. februar od 10 do 19h i nedelja, 23. februar od 10 do 18 sati.

Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 300 dinara. Cena porodične ulaznice (roditelje sa decom starosti do 16 godina) 800 dinara. Parking je 200 dinara po satu.

Užički kraj na Sajmu turizma

Kao i prethodnih godina, Turistička organizacija regije Zapadna Srbija, učestvuje  na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na jedinstvenom štandu koji se nalazi u hali 4 Beogradskog sajma. Turističku ponudu predstaviće 12 turističkih organizacija, članica turističke regije Zapadna Srbija: Zlatibor, Užice, Bajina Bašta, Čačak, Ivanjica, Dragačevo, Arilje, Požega, Kosjerić, Zlatar, Prijepolje i Sjenica. Na sajmu će učestvovati hoteli, turističke agencije i proizvođači suvenira i tradicionalnih proizvoda.

Planirano je potpisivanje protokola o saradnji Turističke organizacije Užica i Turističke organizacije Novog Sada. Ponudu za predstojeću letnju turističku sezonu predstaviće i Turistička organizacija Zlatar, dok će užička Turistička organizacija predstaviti sadržaj budućeg Neolitskog naselja.

Sa prošlogodišnjeg Međunarodnog sajma turizma u Beogradu (Foto; UM)

Kao najatraktivniji turistički sadržaji zapadne Srbije i na ovom Sajmu biće promovisani Nušićijada koja se održava u Ivanjici i Čobanski dani u Kosjeriću.

Svoje premijerno predstavljanje doživeće i kaubojski grad „El paso city“ na Zlatiboru. Promociju na ovogodišnjem 42. sajmu turizma u Beogradu imaće i tradicionalni proizvodi iz Arilja kao i Sabor trubača u Guči.

Program promocije:

Petak 21.februar

12.30 – 13.00 Promocija El  paso city Zlatibor

14.00 – 14.30 Tematski programi za ljubitelje prirode i kulturnog nasleđa Čačka  i Zapadne Srbije – Mirjana Knežević, TA Lazena, Čačak

-promocija novog izdanja Turističke organizacije Čačka: Čačak – Vodič kroz najbolju hranu i zabavu

– gostionica Mladost Čačak, specijaliteti čačankog kraja

– najava  manifestacija – događaja u gradu Čačku

16.00 – 16.30  Promocija manifestacije Nušićijada – Ivanjica

16.30 –  17.00  Promocija 40. Čobanskih dana – Kosjerić

17.00 – 17.30  Potpisivanje protokola o saradnji Turističke organizacije Užica i Turističke organizacije  Novog Sada

17.30 – 18.00   Promocija Turističke organizacije Zlatar

18.00 – 18.30  Promocija Jadovnik – oaza netaknute prirode

Subota 22.februar

12.30 – 13.00 Prezentacija novog izdanja i aplikacije Turističke organizacije Čačka: Vodič kroz planinarske i biciklističke staze Ovčarsko-kablarske klisure, autor Stefan Lukić

-U bojama Čačka, slikar, dizajner enterijera Ivana Knežević

– najava manifestacija  – tradicija i kultura čačanskog kraja

13.00 – 13.30   Promocija Neolitskog naselja u Užicu

13.30 – 14.00    Promocija tradicionalnih  proizvoda iz Arilja

14.00 – 14.30  Tradicija i najlepši ukusi Čačka, Kafana Car Lazar, UTP Morava Čačak, muzički program  

15.00 – 15.45   Promocija 60. Dragačevskog sabora trubača „Guča“

16.30 – 17.00   Promocija El paso city Zlatibor

A kako je bilo na prošlogodiđnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, gde je užički kraj nastupao objedinjeno, ali i kako su se predstavili Zlatiborci, u tekstu Užicemedia pod naslovom „Zlatibor se voli do neba i nazad“.

- Advertisement -