Naslovna Ključne reči OSMI MART

Ključna reč: OSMI MART

MEĐUNARODNI DAN ŽENA 8. MART Kako ga i od kada slavimo

Bez obzira da li ste za proslavu Dana žena, ili ne, sigurno se slažemo da su ljubav i pažnja najbitniji. A šta ima lepše nego kada dragoj osobi majci, sestri, devojci, prijateljici, baki izmamite osmeh na lice. U tekstu i o drugim temama, pa i o jednom istraživanju po kome je Užice jedna od najpopularnijih destinacija za solo putovanja žena.

OSMI MART Borba za ravnopravnost traje

Međunarodni dan žena ustanovljen je 1910. godine, nastao kao dan sećanja na borbu za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Podaci o 9 ubijenih žena u Srbiji od početka 2023. godine i 27 žena koje su tokom 2022. godine ubijene u femicidu, nimalo ne ohrabruju.

MEĐUNARODNI DAN ŽENA Borba za ravnopravnost traje

Međunarodni dan žena - Osmi mart, ustanovljen 1910. godine, praznik posvećen ženama, nastao kao dan sećanja na borbu za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Prava prilika da podsetimo na podatke najnovijeg Indeksa rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji.

POLICAJCI ČESTITALI SUGRAĐANKAMA 8. MART

I užički policajci danas čestitali sugrađankama Međunarodni dan žena- Osmi mart.

OSMI MART MEĐUNARODNI DAN ŽENA Ustanovljen 8. marta 1910. godine

Međunarodni dan žena poznatiji kao Osmi mart, je praznik posvećen ženama, nastao kao dan sećanja na borbu za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE