Prepoznatljive devojke u crveno belim kostimima, trombonjeri, klovnovi i štulaš doneli su sinoć na Kraljev trg cvet mimoze i duh karnevala, pozivajući građane i turiste da 
tokom 50 dana Praznika mimoze dođu u Herceg Novi.

Kao što je običaj prilikom gostovanja Karavana u drugim državama, defileu je prethodio susret delegacija dva grada, na kojem je predsednik opštine Herceg Novi, Stevan Katić, uručio plaketu 50. Praznika mimoze predsedniku opštine Čajetina, Milanu Stamatoviću, kao znak zahvalnosti za gostoprimstvo i podršku Karavanu mimoze, a goste je na svečanom prijemu pozdravio i zamenik predsednika, Arsen Đurić.

Predsednici Čajetine i Herceg Novog, Milan Stamatović i Stevan Katić (Foto: TO Zlatibor)

Tokom defilea na Kraljevom trgu znatiželjni gosti i meštani Zlatibora uživali su u igri, muzici i fešti, ali i opojnom mirisu mimoze koja je na najbolji način najavila manifestaciju u Herceg Novom.

Zahvaljujući Karavanu 50. Praznika mimoze snegom je prvi put „zaplovio“ barbun – alegorijska kola koja su delo NVO „Maškare“.

Karavan kojim se najavljuje jubilarni 50. Praznik mimoze na Zlatibor je stigao posle Beča,Vrbasa, Novog Sada, Zrenjanina i Višegrada, a nastavlja se u Bjeljini i Banja Luci.

Dani mimoze ove godine održavaju se od 01. februara do 22. marta, a na svečanom otvaranju biće upriličen koncert jedne od najpoznatijih muzičkih zvezda Balkana, Zdravka Čolića, navedeno je u informaciji Info centra TO Zlatibor. www.zlatibor.org.rs

- Advertisement -