Građani su na protestu „Jedan od pet miliona“ koji je održan u organizaciji Saveza za Srbiju Užice i „Užičke odbrambene lige“ nosili transparente na kojima je između ostalog pisalo „Voda“, „Vazduh“ želeći da ukažu na lokalne probleme i „Lopove i palikuće u zatvor“.

Skupu na platou pethodilo je okupljanje ispred Narodnog pozorišta na kome je u ime udruženja građana „Odbrambena liga Užica“ advokat Mihajlo Krstić rekao da Užičani konačno moraju uzeti stvar u svoje ruke, jer grad umire.

Svi kojima je kolektivno ispred individualnog dobrodošli u Ligu– rekao je Krstić i novi skup najavio u Ulici Riste Tešića u kojoj građani protestuju protiv seče drveća i najave proširenja groblja za šta su Gradu uputili i peticiju. 

Na protestu ispred Gradske kuće večeras je govorio sportski novinar Mihajlo Pantić koji je optužio aktuelnu vlast za tabloidizaciju Srbije i dodao da ovim skupom počinje oslobođenje Užica jer su oni građani ključ za to.

Srđan Milivojević iz Kruševca, nekadašnji otporaš na skupu je govorio držeći fenjer sa kako je rekao plamenom slobode koji je zapaljen na prvom protestu u Beogradu i koji je večeras stigao i u Užice.

Preduzetnik sa Bele Zemlje Dejan Vasiljević obraćajući se okupljenima zatražio je smenu gradonačelnika Užica i konačnu ostavku zamenika gradonačelnika Užica.

Skup koji je ispred Gradske kuće vodio Zoran Filipović Fipa protekao je bez incidenata uz podršku i Udruženja malinara kao i drugih organizacija.

Nakon skupa medijima su prosleđeni sledeći zahtevi:

Okupljanje građana na protestu „1 od 5 MILIONA“ završeno je protestnom šetnjom glavnom gradskom ulicom odakle su građani noseći transparente i duvajući u pištaljke prošli Trgom partizana uz najavu narednog okupljanja za sedam dana.

- Advertisement -