Na ovogodišnjem petom festivalu, do 8. jula, biće prikazano 28 filmova iz 18 država u selekciji reditelja Nikole Ljuce i umetničke direktorke Maje Šuše.

Nagradu za najbolji film dodeliće žiri mladih, sačinjen od srednjoškolaca iz Bajine Bašte.

Bašta fest dodeliće nagradu Baš ta čast, pojedincu ili inicijativi koje smatra značajnim za promociju ovog grada i regiona.

Ove godine biće dodeljena nagrada za najbolju kameru Zlatna vizuelizacija.

Glavni žiri čine filmski novinar i urednik Cineuropa.org Domenik La Porte, producent Nikolina Vučetić Zečević i glumica Milica Gojković. Oni će dodeliti nagrade za najbolji film u celini Zlatna imaginacija, najbolju režiju Zlatna indikacija, najbolju mušku i žensku ulogu Zlatna interpretacija i najbolji scenario Zlatna inspiracija.

Više detalja na:

http://www.bastafest.com/

Bašta fest je zamišljen kao godišnja manifestacija koja se održava svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Programske celine odvijaju na otvorenom na tri lokacije, u parku Borići u centru Bajine Bašte, na obali jezera Perućac i u bioskopu Vlaja. Projekcije su besplatne.

Posetioci na festivalu mogu razgovarati sa glumcem Milanom Marićem koji otvara festival, ali i sa Slavenom Došlo, Nenadom Jezdićem, Goranom Bogdanom, Andrijom Kuzmanovićem, Draganom Mićalović i članovima žirija. Posetioci će moći da uživaju u muzičkom programu Bašta festa.

- Advertisement -