Promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima zadržaće se do kraja daana. Meteorolozi za sutra, četvrtak, 4. jun, predviđaju osetno toplije, veći deo dana pretežno sunčano, posle podne ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima. Najniža temperatura od 8 do 13, a najviša od 23 do 27 stepeni.

Promenljivo oblačno, toplo i nestabilno sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavina uglavnom posle podne očekuje nas i u petak. Najniža temperatura od 10 do 18, najviša dnevna od 23 do 27 stepeni.

U dane vikenda, u subotu, promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavina, dok se za nedelju predviđa suvo sa dužim sunčanim intervalima. Najniža temperatura od 9 do 16, najviša dnevna od 20 do 25 stepeni.

Naselje Gajevi na Zlatiboru (Foto: UM)

Prema najavama klimatologa Vladimira Đurđevića tokom sledeće sedmice očekuje nas toplije vreme, sa temperaturom i do 30 stepni, dakle, uvod u leto.

„Temperature će biti između 25 i 30 stepeni, što su letnje temperature, tako da ćemo tada imati osećaj bliži letnjem. Uglavnom nas očekuje znatno toplije vreme nego što smo imali zadnjih nekoliko dana maja, koji je inače bio hladniji od proseka“, izjavio je meteorolog za RTS, a detaljniju prognozu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -