Ritam Nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije koji radi od 1987. godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energičnu svirku sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom. Kolekciju legendarnih pesama čine stvari kao sto su „Put beznađa“, „Crno je sve“, „Ne“, „10 godina“, „Hiljade“, „Sećanja“, „Heroj“ i mnoge druge.

Svojom obimnom diskografijom, mnogobrojnim izdanjima i reizdanjima tokom 30 godina karijere uvek su imali veliku bazu fanova i za balkanske uslove visoke tiraže, predstavljajući redak primer autorski veoma plodnog sastava sa vrlo kultnim repertoarom.


Čist i beskompromisan kvalitet potvrđuju i, između ostalih, Henry Rollins (Rollins band) i Bill Gould (Faith No More), koji su posle slušanja njihovih koncerata tražili da se upoznaju sa bendom. Ritam Nereda beleži i nastupe sa takvim veličinama kakve su Queens of the Stone Age, Motörhead, Red Hot Chili Peppers, Suicidal Tendencies i Buzzcocks.

Poslednje studijsko ostvarenje „30 godina“ bend je objavio početkom aprila 2017. godine i nakon toga su išli na turneju na kojoj su slavili tri decenije postojanja. Bend trenutno radi na novom studijskom albumu.

Ulaznice se od danas, četvrtak, 11. april, nalaze u pretprodaji po ceni od 600 dinara. Na dan koncerta cena karte je 800 dinara.

Bendovi „Ritam Nereda“ i „Brat“ nastupaju u užičkom Gradskom kulturnom centru u subotu 4. maja u 21 čas.

- Advertisement -