Nemačka kompanija „Auto-Kabel“ , koja se bavi proizvodnjom elektro provodnika za potrebe auto industrije, razmatra mogućnost otvaranja proizvodnog pogona, pored ostalih gradova, u Kosjeriću.
U skladu sa tim, potencijalni poslodavac u saradnji sa lokalnom samoupravom organizuje „Dan karijere“ u sredu, 9. maja u periodu od 11:30 do 16:30 sati u sali broj 3. u prizemlju Opštinske uprave.
– Pozivaju se sva nezaposlena i zaposlena lica, bez obzira na starosnu dob, pol i stepen obrazovanja, koja su zainteresovana za rad u ovoj renomiranoj kompaniji da dođu na kratak informativni razgovor sa potencijalnim poslodavcem. Poželjno je sa sobom poneti CV, navodi se u saopštenju Opštinske uprave.
Plan nemačke firme je da u prvom krugu zaposli oko 150 radnika, da bi se vremenom taj broj povećavao. Zarade bi se kretale od 400 do 500 evra.
„Auto-Kabel“ je osnovan 1930. godine i danas sarađuje sa najvećim proizvođačima u auto industriji kao što su BMW, Ford, Tojota, Folksvagen, Jaguar, Reno, Pežo, Daimle. Pored pogona širom Nemačke proširili su se i na veliki broj zemalja kao što su USA, Češka, Švajcarska, Francuska, Švedska, Kina, Japan.

- Advertisement -