Radovi na rekonstrukciji kupljenog objekta u kome će biti dečji vrtić počeli su nedavno. Na predlog građana Mesne zajednice Bela Zemlja kupljen je objekat od banke.

Grad Užice je za ovu namenu izdvojio 83.000 evra. Vrednost investicije sa kupovinom objekta iznosiće oko 280 000 evra.

Ukupna površina objekta vrtića na Beloj Zemlji je 400m2, a kapacitet vrtića će biti 100 dece.

Gradsko rukovodstvo je najavilo početak rada na proleće, kada će biti i vršen upis prvih polaznika vrtića na Beloj Zemlji.

Prema rečima gradonačlenika Užica Tihomira Petkovića po završetku radova na objektu i parternom uređenju uslediće radovi na obezbeđenju potrebnih komunalnih priključaka.

– Potom sledi nabavka opreme koja će koštati nekoliko miliona dinara i koju će finansirati Grad Užice. Preostaje da se obezbedi upotrebna dozvola i verifikacija od resornog ministarstva. Raspisivanje poziva za upis dece u vrtić očekujemo na proleće 2019. godine, – rekao je Petković.

Trenutno se na listi čekanja nalazi oko 200 dece, ovom prilikom se čulo da postoji mogućnost sufinansiranja otvaranja privatnih vrtića kako bi se problem malih kapaciteta rešio.

Mesna zajednica Bela Zemlja je finansirala izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju vrtića, ali je uz pet miliona dinara koje je namenila za adaptaciju, opredelila dodatnih 500 000 dinara za kupovinu neophodne opreme.

Predsednica Mesne zajednice Svetlana Đedović je istakla da otvaranje dečijeg vrtića na Beloj Zemlji puno znači ovdašnjem stanovništvu, pošto se sada deca vode u gradske vrtiće.

Izvođač radova CMP iz Užica bi za tri meseca trebalo da završi poslove planirane projektom.

- Advertisement -