Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Dunja Đenić uputila je poziv Užičanima da od 9. do 13. aprila, iznesu kabasti otpad i odlože ga pored kontejnera koji su za to namenjeni. Akcija podrazumeva iznošenje kabastog i zelenog odpada.

Cilj nam je da građani iskoriste u najvećoj mogućoj meri ovu nedelju kada imamo povećane kapacitete za odvoženje kabastog otpada, kako bismo smanjili te količine u nekom kasnijem periodu,- izjavila je Đenićeva i istakla da je subota glavni dan i da će tada imati organizovano sakupljanje i odvoženje kabastog otpada, što se navodi i u saopštenju iz „Bioktoša“.

U subotu 13.04.2019. god. u vremenu od 8:00 do 15:00 časova organizuje se veliko prolećno čišćenje. Molimo građane da odlože kabasti otpad pored kontejnera. Kako bi dali svoj doprinos ovoj akciji potrebno je dostaviti informacije o lokaciji odloženog kabastog otpada pozivom na besplatan broj telefona 0800 031 030″, navode iz JKP „Bioktoš“ Užice.

Dunja Đenić, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine

– Nosailac akcije je JKP „Bioktoš“ kome će i ove godine kao i prethodnih, pomagati sva ostala gradska javna preduzeća, svako u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima,- izjavila je Đenićeva najavljujući prolećnu akciju čišćenja grada.

Kabasti otpad može se odlagati pored postojećih kontejnera kao i na osam lokacija u gradu gde će biti postavljeni veliki koševi: Aleksića most, Medino brdo, Pora (kod igrališta), kod stadiona, Belo groblje, Turica, Trg Svetog Save i Sevojno.

- Advertisement -