U informaciji za javnost se navodi:

– Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, od 12.-15.maja moguće su obilne kišne padavine (od 20 do 40 litara po m2, lokalno i više), posebno na području zapadne i jugozapadne Srbije, koje mogu izazvati bujice, poplave i izlivanje vodotokova, kao i štete na putnoj i komunalnoj infrastrukturi.

Apelujemo na građane koji su već imali probleme prouzrokovane velikom količinom padavina i štetu na poslovnim i stambenim objektima, kao i na poljoprivrednim površinama, da preduzmu neophodne mere zaštite imovine čišćenjem i prokopavanjem odvoda i ostalim aktivnostima koje mogu doprineti eliminisanju ili ublažavanju potencijalne štete.

U skladu sa zakonskom regulativom preduzimaju se preventivne mere i prati situacija na terenu. Operativni štab je zasedao i analizirao trenutno stanje i mogućnosti za preduzimanje mera odbrane od eventualnih poplava. Iz sata u sat pratiće se situacija i javnost blagovremno obaveštavati o preduzetim aktivnostima, -navodi se u informaciji za javnost komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnika Tihomira Petkovića.

- Advertisement -